ПЕТ ЖЕНИ В ЕДНАКВИ РОКЛИ 

от Алън Бол

режисьор – Атанас Атанасов

сценография и костюми – Петър Митев

музика – Петя Диманова

Участват: Ивана Папазова, Елена Атанасова, Мариана Йотова, Елена Кабасакалова,Мадлен Йорданова, Иво Аръков

Известна е крилатата фраза: „ Спектакълът е обречен на успех!” Липсата на скромност е характерна за хората на изкуството, но в случая съм абсолютно убеден, че има две сериозни причини за предизвестения успех на „Пет жени в еднакви рокли”. На първо място е авторът! Алън Бол /носител на „Оскар” за сценарий на филма „Американски прелести”/ събира пет жени, облича ги в еднакви рокли и им възлага ролите на шаферки. Само по себе си, това вече е събитие! Влюбени, раними, чувствени, романтични, алчни, безпардонни...Пияни и опиянени, обсебени от желание да притежават и да бъдат притежавани. От него! Единственият, неповторимият, очарователният прелъстителен мъж! 

За него е и смехът, и присмехът им. За него са и думите им...За пороците му, но и за собствените пороци, за суетата му, но и за собствената суетност...За вярата в Бога и следването на Дявола ... Пет жени говорят така, както само истинските жени умеят да говорят! Така, както само те успяват да обругават себе си и света. Така, както те единствено могат да ни просълзяват от смях! „Пет жени в еднакви рокли” е поглед през ключалката на сватбения будоар...Въпреки перфектните сюжетни ходове  на Алън Бол, предизвестеният успех на тази пиеса е невъзможен без мощното присъствие на силни актриси! На талантливи актриси! На актриси, които природата е белязала със женственост, сексапил, очарование, доброта ... Щастлив съм, че ги срещнах в този театър!

Атанас Атанасов. 

ОТ 19:00 часа - КАМЕРНА ЗАЛА НА ДРАМАТИЧЕН ТЕАТЪР ПЛОВДИВ

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

КОНТАКТИ: redactor@kapana.bg; reklama@kapana.bg


Всички мнения и твърдения, изразени в това или във всяко друго издание на Фондация „Отец Паисий 36“, са такива на техния автор и/или издател и не отразяват непременно възгледите на Фондация „Америка за България“ или на нейните директори, служители или представители.

We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…