Началото на февруари. Зимата е стиснала със зъби абсолютно всеки ъгъл, а като че ли дори от земята излиза студ. Улиците са ледени пързалки, въздухът е хималайски. Ние от Пост-културната сцена не сме Емил Чолаков (съвременният Минчо Празников), а музикално-културно-общественополезни нежни души, затова организираме концерт.

След дълги разговори с тайните служби на българския ъндърграунд, след като преминахме бюрокрацията на тъмните улици, ръждясалите знаци, ухаещата на истина канализация, костенурките нинджа и отровата за мишки, успяхме да се свържем или по-точно да установим контакт с три много особени групировки.

Първата от тях е крайно-екстремистката фракция Humanity may sink - описание на стила на групата, което е съвкупност от доста думи, чието значение се мени нон-стоп и рядко са актуални. Тяхното предишно наименование е Cold in December, но тъй като е февруари – името не е подходящо. Те идват с чисто нов албум “Beisht Kione”, който най-малкото провокира нашия интерес заради неразбираемостта на двете думи. Humanity May Sink заплашиха със звукопролитие и внезапни, бързи и силни удари по време на атентата си.

Втората от тях е по известна като шпионска организация. It is good that we never met са небезизвестни ъндърграунд престъпници, като някои от участниците са Любо (Мата Хари) от радикалната група Downer Kill и ZazoAndrov, който има най много фрагове в CS-а от 4г клас за 2005г. Свирят лошо, но звучат добре. Не сме ги слушали на живо. Нямаме търпение. Обичаме изненадите!

Третата ъндърграунд групировка са местни престъпници, които се заканват срещу утрешния ден. Tomorrow May Fall са сбирка от изпечени, добре обучени, ловки, нагли и осезаемо привлекателни крадци. Те боравят ловко с инструментите си като отключват всички врати на предразсъците, разглобяват всякакво статукво и отвличат вниманието от реалността.

Ще бъде чук. Ще бъде яко. Ще бъде смазващо. Ще бъде като ден на строителна площадка. Ще бъде!

Врати: 19:30

Начало: 20:00

Вх. 6 лв

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

КОНТАКТИ: redactor@kapana.bg; reklama@kapana.bg


Всички мнения и твърдения, изразени в това или във всяко друго издание на Фондация „Отец Паисий 36“, са такива на техния автор и/или издател и не отразяват непременно възгледите на Фондация „Америка за България“ или на нейните директори, служители или представители.

We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…