Част от културата на човек е и начинът по който се отнася с отпадъците си. В града ние сякаш сме свикнали, че нашият отпадък престава да бъде наш проблем от момента, в който го “изхвърлим” от ръцете си… но знаем, че след това не може просто да изчезне. Нещо някога ценно просто се е превърнало в боклук.

Представяне на няколко различни метода на компостиране, приложими и в градски условия, очаква своите гости на 22 април (събота) от 15 часа в кафе-галерия Cu29 в Капана (ул. Хр. Дюкмеджиев 24).

Ще можете също и да закупите био-тор за своите стайни или балконски растения от лектора Димо Стефанов. Входът е свободен.

Ще видим начини, чрез които дори градския жител да вземе обратно в ръце този ресурс, който начинът ни на живот превръща в отпадък. Това може да е освен лесно и забавно, също и полезно за дома и природата. С това обръщане на гледната точка ще ни запознае и един млад човек, посветил последните няколко години на връщането на органичния отпадък отново в ценната суровина, която съдържа в себе си. Димо влага усилия, находчивост, научни познания и много креативно мислене в своята ферма за биологичен тор близо до Казанлък, и освен своя продукт, компостен био-тор, получава от нея и голямо количество опит.

Презентацията е част от проекта "Градско компостиране" на Културна фондация "Диря", подкрепен в конкурса на Фондация "Пловдив 2019" – "Капана – квартал на творческите индустрии"

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

КОНТАКТИ: redactor@kapana.bg; reklama@kapana.bg


Всички мнения и твърдения, изразени в това или във всяко друго издание на Фондация „Отец Паисий 36“, са такива на техния автор и/или издател и не отразяват непременно възгледите на Фондация „Америка за България“ или на нейните директори, служители или представители.

We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…