Най-голямата платформа за доброволчество у нас TimeHeroes връчи статуетки на доброволци, организатори, компания и журналист

На официална церемония на 27 септември най-голямата платформа за доброволчество в България – TimeHeroes, обяви отличените във вторите си годишни награди ГЕРОИТЕ. С престижните призове бяха отличени хората и организациите с изключителен принос за развитието на доброволческата култура в България. Журито в състав Надежда Узунова от bTV, Красимира Величкова от Българския дарителски форум, Илияна Николова от Фондация Работилница за граждански инициативи, Велислава Попова от Дневник, и екипът на TimeHeroes мина през трудния избор от общо 169 номинации, за да стигне до 10 отличени и четири специални грамоти.

“Привилегия е за екипа на TimeHeroes вече шест години да сме част от вдъхновяващата екосистема от доброволци, организатори, компании и журналисти, които развиват доброволческата култура в България”, каза Благовеста Пугьова, изпълнителен директор на TimeHeroes. “С награди ГЕРОИТЕ за втора година казваме “Благодаря” на хората, които не седят със скръстени ръце, когато виждат, че нещо може и трябва да бъде променено. Това е културата, която аз бих искала да виждам в хората около мен, защото няма нищо по-страшно от апатията.”

Сред отличените тази година са “Бандата на 1500-те” – доброволци, грижещи се за социализацията на 1500-те кучета в приюта в Горни Богров; фондация “Ук” и инициативата им “Училищни чудеса”, увлякла тийнейджъри и възрастни в Луковит и Ябланица да променят средата си към по-добро; Емилия Желева и Мина Иванова (баба Еми и баба Мина) от Пловдив – дългосрочни доброволки в местна детска градина. Наградени бяха още доброволците на чата и горещата линия за ЛГБТ младежи на фондация “Сингъл степ”. Статуетки взеха и Експириън България – компания с десетгодишна традиция на доброволчество в екипа си, и журналистката Пролет Велкова – за медийно отразяване и чувствителност по темата.

На awards.timeheroes.org можете да видите всички, които получиха престижните призове в ГЕРОИТЕ 2018, както и видео от церемонията.

До 6 септември на awards.timeheroes.org всеки можеше да номинира доброволци, неправителствени организации, компании, журналисти и др. за конкретни техни действия в сферата на доброволчеството в периода април 2017 г. – май 2018 г.

Суперпартньор на ГЕРОИТЕ е UniCredit Bulbank. Партньор е Siteground. Проектът се осъществява с подкрепата на Фондация “Америка за България”.

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

КОНТАКТИ: [email protected]; [email protected]


Всички мнения и твърдения, изразени в това или във всяко друго издание на Фондация „Отец Паисий 36“, са такива на техния автор и/или издател и не отразяват непременно възгледите на Фондация „Америка за България“ или на нейните директори, служители или представители.

We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…