Plovdiv: Scaled – едно доста специално търсене на съкровища (или treasure hunt) в Пловдив ще се проведе на 8 юни, от 16.30 часа. To ще изпрати смелите сърца из дебрите на града под тепетата в състезание по ум, находчивост и – само за желаещите – IT умения. Събитието се организира от небезизвестните ScaleFocus, една от най-големите софтуерни компании у нас. Партньори в изпълнението пък са Dextrophobia Rooms, едни от пионерите в създаването на escape стаи и пешеходни куестове.

За онези, които познават Пловдив, това ще бъде прекрасен повод да преоткрият макар и познатите, любими кътчета. За онези, за които този град е все още загадка – възможност да се отправят на приключение, което ще им донесе нови вълнения. А всички без изключение ще получат усещането, че са герои.

В отбори от по 5 души, IT специалисти и ентусиасти ще се отправят на пътешествие, в което ще решават гатанки и ще изпълняват мисии, с цел да съберат по-бързо и повече точки, с които да спечелят играта. Всичко ще стартира от една тайна локация, където отборите ще се втурнат пеша в търсене на подсказки, ще изпълняват инструкции и ще се движат възможно най-експедитивно в посока… победата. Всяка поредна локация ще разкрива следващата, а точките се получават само след правилно решаване на загадки – разбира се, за възможно най-кратко време.

Участниците ще имат възможност и да навлязат в специалния IT mode, където да покажат уменията си в кодирането. А местата, откъдето ще минат … ще бъдат разкрити само на онези, които се включат в надпреварата.

Целта на ScaleFocus е проста – чрез състезание, в което се изисква екипна работа, ентусиазъм и добро настроение, да накарат включилите се да се почувстват като герои на мисия, в която от техните умения зависи всичко. Plovdiv: Scaled има за цел да сплотява, развива, забавлява и привлича интереса на IT хората в Пловдив и извън него.

Ако искате да се участвате и вие – нужно е само желание за забавление и малко логическа мисъл. За да узнаете стартовата точка и да се включите съвсем безплатно в събитието със собствен отбор, влезте тук.

ScaleFocus е българска компания за доставяне на цялостни IT решения и фокусирана върху високи технологии, R&D и иновации, модерни инженерни услуги и консултация в областите Digital, Data и Cloud. Създава събитието „Plovdiv: Scaled“ в колаборация с Dextrophobia Rooms, първите в България real-life „room escape“ игри.

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

КОНТАКТИ: [email protected]; [email protected]


Всички мнения и твърдения, изразени в това или във всяко друго издание на Фондация „Отец Паисий 36“, са такива на техния автор и/или издател и не отразяват непременно възгледите на Фондация „Америка за България“ или на нейните директори, служители или представители.

We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…