Cat and Mouse Coworking е мястото, където е много лесно да се сприятелиш с местни и експати, докато следваш работната си рутина”

Алекса Уест е един от най-продаваните автори в сферата на пътуванията. Пътувайки сама по най-екзотични дестинации, тя често научава факти и трикове, които са полезни за всички, избрали „ваканциите” и дигиталното номадство като начин на живот. Веднага след университета тя се качва с 200 долара в джоба на първия международен полет от Сиатъл, а днес вече пътува в бизнес класа, без дори да се налага да плаща за това.

В една от последните статии в блога си The Solo Girl’s Travel Guide Алекса класира 13-те най-добри градове за дигитални номади. В текста тя насърчава всеки, който може да напусне работата от 9 до 5, да се осмели да работи дистанционно, живейки на екзотично място с бърз интернет, невероятна храна и достъпен начин на живот. Сред препоръчваните локации попадат и два български града.

„За онези дигитални номади, които търсят здравословен баланс между работа и пътуване, София е идеалното място, което да превърнеш в свой дом. Вземете автобус до Гърция, отскочете с влак до Турция, или бърз полет до Италия – наблизо има толкова много готини дестинации. И фактът, че България има една от най-бързите интернет връзки в света със сигурност е от голямо значение.

Най-добро споделено работно пространство: Puzl CowOrKing”

Малко по-напред в класацията е и Пловдив, за който тя споделя:

„Един от най-старите градове в света с една от най-добрите интернет безжични връзки на планетата! Калдъръмени улички и римски руини в близост до крафт бирени барове и H&M – Пловдив предлага най-доброто от двата свята за дигиталните номади. Тук е лесно да се сприятелявате с местните жители и експатите, докато следваш работната си рутина. Пловдив е страхотен избор за всеки, който иска да си живее живота.

Най-добро споделено работно пространство: Cat and Mouse Coworking  Space

Останалите градове са:

Бали, Индонезия с буйните тропически джунгли и зашеметяващи плажове

Шианг Май, Тайланд с приветлива общност от експати и неизброими възможности за евтина храна.

Хо Чи Мин, Виетнам с евтина улична храна навсякъде и опростени изисквания за визите

Киев, Украйна – когато искате да се отклоните от обичайните места и да избягате от модерните дестинации за дигитални номади

Бангкок, Тайланд с възможността да наемеш супер луксозно място за настаняване, специално пригодено за дигитални номади

Меделин, Колумбия – безопасен и удобен град, дори за жени, които пътуват сами и изключително отворен към различните посетители.

Ханой, Виетнам – лесен за ориентация и придвижване.

Прага, Чехия – великолепна архитектура, западен стандарт на живот и широко скроена култура

Дананг, Виетнам – град с плажове и многобройни кафенета и заведения.

Тайпе, Тайван – съвсем скоро той ще се превърне в най-горещата точка за всички дигитални номади

Пуерто Ваярта, Мексико – малък град с плаж и  много места за хранене, парти и работа. Чудесен е за дигитални номади, които обичат да работят усилено през деня и да купонясват през нощта.

Източник: https://thesologirlstravelguide.com/13-best-cities-for-digital-nomads-may-2019/

 

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

КОНТАКТИ: [email protected]; [email protected]


Всички мнения и твърдения, изразени в това или във всяко друго издание на Фондация „Отец Паисий 36“, са такива на техния автор и/или издател и не отразяват непременно възгледите на Фондация „Америка за България“ или на нейните директори, служители или представители.

We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…