Новият културен филмов център стартира с Киномания

Лъки отваря врати като Дом на киното на 20 ноември. Новият културен филмов център заработва след броени дни със старта на Киномания в Пловдив. Напълно обновеното арт средище ще предложи на ценителите на киното реновирано стилно фоайе и две зали, оборудвани с най-съвременна техника, отличаваща се с уникални качества на звука и картината. Новият живот на старото Лъки Синема се случва с финансовата подкрепа на Община Пловдив.

Програмата на Първа зала ще включва най-значимите и зрителски стойностни филми от световния киноафиш. В нея ще намери своя дом и основната програма на големите кино фестивали - София Филм Фест в Пловдив и Киномания. Втора зала ще бъде концентрирана върху по-ценителските и некомерсиални, но важни заглавия. В нея ще бъдат провеждани различни фестивали и събития като Седмицата на руското кино, Менар филм фест и др. Предвиждат се и безплатни прожекции за ученици на тематични филми, които ще бъдат представяни от поканени за целта гост-лектори. Ще се даде възможност за организиране на дискусии с известни кинорежисьори, артисти и сценаристи и за пряк емоционален контакт на заинтересования зрител с тях.

Първото събитие, което ще предложи новият културен филмов център LUCKY е Киномания 2014. В рамките на 11-те дни между 20 и 30 ноември любителите на киното в Пловдив ще могат да се насладят на най-доброто от световното независимо кино за девети път. В програмата на събитието са включени 30 прожекции, като премиерно за страната ще бъдат показани множество кинохитове, обособени в рубриките Фестивал на фестивалите, Специални прожекции, Италианско кино, Фестивал на френското кино, Музикално кино и Кулинарно кино.

Успоредно с особено силната селекция на Киномания 2014, културният филмов център LUCKY Дом на киното слага началото и на програма, насочена към най-малките зрители. Всеки уикенд те ще могат да се насладят на специално подбрани детски филми в дигитален 3D формат и на преференциални цени.
Филмов център LUCKY Дом на киното ще бъде уникалното средище, предлагащо стойностна алтернатива на киното, превърнато в промишлено забавление. От 20 ноември LUCKY ще бъде не само мястото, на което киното отново се превръща в изкуство, но и един от основните стълбове, върху които Пловдив ще се изгради като Европейска столица на културата през 2019 г.

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

КОНТАКТИ: redactor@kapana.bg; reklama@kapana.bg


Всички мнения и твърдения, изразени в това или във всяко друго издание на Фондация „Отец Паисий 36“, са такива на техния автор и/или издател и не отразяват непременно възгледите на Фондация „Америка за България“ или на нейните директори, служители или представители.

We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…