Десетки деца в ритъма на африканските танци

 

Фоторепортаж от Владимир Янев

 

Атрактивен акробатичен спектакъл представи групата NAFSI AFRICA от град Найроби в СУ „Черноризец Храбър“ в Пловдив. Уъркшопът и спектакълът са част от проекта CULPEER 4 CHANGE. Артистите от Кения изнесоха пред десетки ученици урок по гимнастика,акробатични и музикални изпълнения.

 

Nafsi Africa Acrobats е група от съвременни и социално ангажирани творци, които въпреки липсата на образование и икономически ресурси успяват да се опълчат на всички трудности  и да постигнат положителна промяна в обществото. Те са вдъхновени, талантливи, имат силни позиции и нямат търпение да учат и израстват. Те вярват, че имат възможности за задействане на социални промени.

 

Nafsi Africa Acrobats искат да дадат на децата без достъп до образование удоволствие от живота и перспектива за бъдещето. Проектът предлага артистична обучителна програма в бедните квартали на Найроби. Обучителите предоставят ежеседмични тренировки и обучения по акробатика, рисуване, танци и йога по улиците и в училищата на района. Средата, в която живеят е застрашена от насилие, наркотици, проституция, оръжия, без дом, семейство и родителски контрол и т.н. Обучителите са ангажирани да върнат децата в училище и да подобрят начина им на живот. В Nafsi Africa участват и членуват деца на възраст от 6 до 18 години, след 18- та им година по тяхно желание те остават в организацията като преподаватели, ръководители и ментори.

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

КОНТАКТИ: redactor@kapana.bg; reklama@kapana.bg


Всички мнения и твърдения, изразени в това или във всяко друго издание на Фондация „Отец Паисий 36“, са такива на техния автор и/или издател и не отразяват непременно възгледите на Фондация „Америка за България“ или на нейните директори, служители или представители.

We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…