Артистите излизат с декларация

Иво Дернев

Цялата трупа на пловдивския театър подкрепя протеста срещу избора на Слави Бинев за председател на парламентарната комисия по култура и медии. Екипът Драмата стяга декларация, с която ще заяви позиция по въпроса. Артистите са солидарни с колегите си от столицата, които днес излизат на протест в градинката на Кристал. Очаква се дори да предприемат някакви по шумни действия в тази посока. Те призовават всеки, който е против подмяната на Културата с Каратето да изрази по един или друг начин своята позиция, тъй като моделът #КОЙ не бива да продължава. Срещу назначението на Бинев в културната комисия вече се изказаха много пловдивски интелектуалци. Всеки ден от престоя на Слави Бинев като шеф на Комисията по култура и медии в парламента съкращава живота на правителството с месеци, писа в профила си писателят Александър Секулов.

Ако сега се примирим, ще продължат да ни тъпчат и да опростачват населението. Призоваваме ви да присъствате, за да докажем, че в България има умни хора, които искат децата им да живеят в културна държава. Изборът на Слави Бинев е кощунство и подигравка с хората на изкуството в държавата ни, пишат организаторите на протеста в София в социалната мрежа. Творците очакват оставката на архонта. Ако откаже – съпротивата се превръща в шумна и безсрочна. 
 

Очаквайте подробности!

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

КОНТАКТИ: redactor@kapana.bg; reklama@kapana.bg


Всички мнения и твърдения, изразени в това или във всяко друго издание на Фондация „Отец Паисий 36“, са такива на техния автор и/или издател и не отразяват непременно възгледите на Фондация „Америка за България“ или на нейните директори, служители или представители.

We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…