Автор Таня Йорданова

За Деня на Земята - 22 април, доброволците на „Младият Пловдив чете“ организираха образователна презентация и спортни игри на екологична тематика за първокласниците в СУ „Димитър Матевски“ 

Фокусът на игрите беше разделното събиране на отпадъците и рециклирането. По тристепенното състезателно трасе имаше различни препятствия, които учениците преодоляха успешно, демонстрирайки знанията си за разделно събиране на отпадъците. За децата събитието протече изключително забавно и позитивно, а за всеки клас бяха подготвени специални тематични подаръци от „Екопак – България“ и издателска къща „Жанет45“. За библиотеката на училището имаше подаръчен комплект, включващ книжки за учениците.

Теодора Мерланова, заместник-директор на училището, благодари за добрата организация и спазването на мерките за безопасност за всички участници. Тя подчерта важността на такива активности, които акцентират вниманието на учениците към опазване на околната среда.

С тази инициатива фестивалът „Пловдив чете“ се превръща в кауза, която събира хората отвъд книгите.

Събитието се осъществи с подкрепата на инициативата ЗаАсеНОВград, Екопак България и БГ Бъди Активен. „Младият Пловдив чете“ продължава с още събития, които вдъхновяват четящите хора.

Заповядайте и Вие!

 

фотографии: Марина Мирчева

 

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

КОНТАКТИ: redactor@kapana.bg; reklama@kapana.bg


Всички мнения и твърдения, изразени в това или във всяко друго издание на Фондация „Отец Паисий 36“, са такива на техния автор и/или издател и не отразяват непременно възгледите на Фондация „Америка за България“ или на нейните директори, служители или представители.

We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…