Кирил Николов

Много обичаме звездите. Така си е от памтивека. Цялата земя осеяна с древни и модерни обсерватории, с влъхви, астрономи, астролози, астронафти, астрофотографи и обикновени астрочикиджии, които дзяпат в небесата. Някои с изумление, други с пророчески патос, трети от Любоф /като такава/ и прочее.
Баш така стои и въпросът с Алеята на звездите в Холивуд. Звезди са все пак, нали!? Затова и натам все дзяпаме тоже.
    Е, точно това е поводът да подредя поредния си манускрипт.

    Нова година дойде. Ох, майко, човек ще каже, че такова нещо никога не ни се е случвало! – веселби и гуляи, песни и пляски, чалга, пънк /други муз.стилове не знам/, стрелби и псувни, ракия, цици и мици... и много, много звезди. А където има звезди, идват или влъхвите, или астролозите. Засега влъхви обаче няма.
Гледам ТВ-то /само понеже Е.Чолаков позна студа в „дали-вали”/. Ми то по всички програми астролог до астролог, бе! В един момент за малко да си помисля, че в БГ те са повече от масоните и темплиерите взети заедно. Говорят ли говорят и все умно и усмихнато – с блажени, безадресни усмивки, сякаш току-що са станали изпод дървото Бодхи.
Попаднах, късмет значи, на някакъв сутрешен блок, издурдисан в стил полу-сецесион, воден от една безсмъртна и много любопитна за живота кльощавела. Там един астролог с вид на изтезател направен от евтина пластмаса обясняваше какво ще ни се случи, а-ха, всеки момент, а и в следващите през тази, изглежда много обещаваща 2015 година. Но трябва да внимаваме с асцендентите, трансцендентите, прецедентите, а може би и с президентите!
После разцъках другите програми /трябва да се поддържа конкуренция/. И там много вещи звездобройци. Навсякъде опънати едни екрани с разни сложни, вероятно звездни карти. Обясняват, поясняват, натардисват, ясновидстват. Боравят с доказателства. Да, те са недостъпни за нас, земляните, но то е само защото сме още недораснали. А в Шамбала гурутата даже летят, ми казаха очевидци, близки до колегата Н.Рьорих.
Няма връзка със звездите, а може би греша, но една гадателка на боб се оплака, че навръх Н.Г. са й откраднали стария фасул. Леле, леле! – на средствата за занаята не посяга дори кръвопиецът-съдебен изпълнител. Тази беше май вселенски маг и аз смених канала, за да не ми дойде некоя магия с боб, отгледан в Мъглявината Андромеда.
Попаднах и на един всемирен лечител. Нали съм все разсеян, вместо да се замисля за здравето си – по необходимост много важен елемент в хелиоцентричната система, се замислих за Закона за здравето относно принудителното настаняване за психо-лечение.
Няма да се оправя, не!

И, докато още съм на темата със звездите:
Защо бе, аланкоулу, давате толкова пари за изучаване на звездите в небето. Какво се дзверите там, та чак да си скършите вратовете! Нямате ли си друга работа, няма ли по-важни харчове, щом тук, в беззвездната ни кал има гладни хора?!
Сетих се! - искате да знаете какво ще се случи с човека?
Скъпи звездобройци, не гадайте по звездите в небето, излишно е! Ясновидствайте по звездите тук на земята! Някои са щамповани на звездните алеи, други по фланелки, гащи, чорапогащи и по лачена хартия, произведена от смъртта на безброй зелени дървета. Тези звездни карти и избухващите с целия светлинен спектър звезди на тях влияят на живота ни, нали!? А е лесно да разберем как става това и без да сме астролози. Това познание не е астрономическо или езотерично, а е доста прозаично. Уви, мнозина го носят в себе си - зараждане и поддържане на пандемия от потребление на ненужното.
Но друга част от земните звезди ги няма на картите, трябва да се търсят с очи от любов. Тези земно-космически искри, обаче, са вечните ориентири на малкия ни, земен небосклон. И намерим ли ги, пак е лесно да прогадаем за живота си по тях..., но ще тръгнем по трудния път на отказа от ненужното. Тогава „Алеи на звездите” няма да има, но ще ни бъде много по-звездно.
ЧНГ!!!


Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

КОНТАКТИ: redactor@kapana.bg; reklama@kapana.bg


Всички мнения и твърдения, изразени в това или във всяко друго издание на Фондация „Отец Паисий 36“, са такива на техния автор и/или издател и не отразяват непременно възгледите на Фондация „Америка за България“ или на нейните директори, служители или представители.

We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…