Eдинственият дигитален гид за града под тепетата Lost in Plovdiv не пропуска и това лято да ни разведе някои от най-новите заведения в Квартала на творческите индустрии

Второ поредно лято светът е белязан от коронавирусната пандемия и това неминуемо се отразява тежко на бизнеса. За щастие, много хора се осмеляват да рискуват и не спират да следват мечтите си, отваряйки бленувани китни кафенета или ресторанти.  Цветният квартал Капана е едно от тези места, които се обособиха като най-голямата притегателна точка за местни и гости на града, и затова тук постоянно се появяват нови заведения или други сменят концепцията и собствениците си. През пролетта ви разказахме за три новооткрити начинания, но към днешна дата вече имаме още попълнения към разнообразието в квартала.

La Casa

Най-евтиното кафе в Капана или клуб Неви, за което бяхме писали в началото на 2019-а година, вече затвори врати. Въпреки че е открито още в далечната 97-ма година и оттогава почти не беше променяно, вероятно заведението на ул. Загреб не е устояло на постоянните ограничения покрай пандемията.

На негово място преди около месец обаче, се появи първата пицария в квартала на творческите индустрии. Италианският специалитет наистина беше нещо, което липсваше като предлагане по павираните улички, но вече можем да му се насладим в цветната атмосфера, съвсем досами Ядрото. La Casa Kapana стартират с меню, строго фокусирано върху тестените изделия и се презентират в Пловдив със заявка за най-вкусните пици.  Майстор-пицарите им са с двадесетгодишен опит в бранша и работят с подбрани продукти и оборудване от най-висок клас. Имат и кокетно дворче, което е идеално за похапване вечер, след като е минала най-горещата вълна.

Smashing Burgers

В началото на юли в непосредствена близост до площад Марукян, познат сред местните като Широкото, отвориха врати и още едни бургери в Капана. Налице са няколко стандартни предложения, но ако ви се хапва нещо по-специално, задължително попитайте и за дневните специалитети. Според уебсайта им обекти имат също в района на Гребния канал и в квартал Тракия.

Съборна 23

Новооткритият ресторант е колаборация между собствениците на Паваж и QBar в Капана. В момента меню листата е изключително къса, но ястията са комбинирани с подхождащи си коктейли и се очаква тепърва да се разраства и разнообразява. Вкусовете обединяват редица балкански кухни – българска, гръцка, албанска, турска, но са представени в един по-различен и модерен туист. Всъщност, официалното откриване все още тепърва предстои и за момента може да изпробвате предложенията им пилотно само от сряда до неделя за вечеря, а ние с нетърпение очакваме да разберем с какво още ще ни изненадат.

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

КОНТАКТИ: redactor@kapana.bg; reklama@kapana.bg


Всички мнения и твърдения, изразени в това или във всяко друго издание на Фондация „Отец Паисий 36“, са такива на техния автор и/или издател и не отразяват непременно възгледите на Фондация „Америка за България“ или на нейните директори, служители или представители.

We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…