В началото на месец март ще бъде отворена за посетители обновената сграда на Градската художествена галерия в Стария град. Това съобщи на личната си страница в социалната мрежа Facebook кметът на Пловдив Здравко Димитров.

Той припомня, че там течеше реконструкция, като е запазен автентичния облик на зданието - паметник на културата,построен през 1881 г. по проект на прочутия архитект Йосиф Шнитер.

“Увеличихме експозиционна площ и така ще можем да покажем на хората повече произведения от съкровищницата на българското изкуство. Изградихме рампа за трудноподвижни граждани, вътрешен асансьор и в момента ремонтираме пространството около сградата”, уточнява Димитров.

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

КОНТАКТИ: redactor@kapana.bg; reklama@kapana.bg


Всички мнения и твърдения, изразени в това или във всяко друго издание на Фондация „Отец Паисий 36“, са такива на техния автор и/или издател и не отразяват непременно възгледите на Фондация „Америка за България“ или на нейните директори, служители или представители.

We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…