Най-скъпоплатеният композитор, Томас Бергерсен,  работил в продукции като "Аватар", "Карибски питари", "Хари Потър", "Шифърът на Леонардо", пусна нови песни в Youtube канала си в началото на тази година. Неговите тазгодишни продукти събират по 100 000 гледания само за няколко дена. Песента му "Създаването на света" съдържа вокали от великата Валя Балканска. В още няколко от най-новите му песни се разпознава българския фолклор. Това е песента, добавена в канала на Бергерсен, събрала най-много гледания и харесвания от най-новите му попълнения. Отново първото място за най-слушана и най-харесвана песен - взаимствана от България.

Песента- "Безстрашен" , е добавена в началото на годината. Мотивите са от българската народна песен " Партизан за бой се стяга" . 

мята пушката на рамо:
- Сбогом, майко, татко,
сбогом, мила сестро;
аз отивам в боя да загина да умра!
(Една сутрин писмо стига:
"Твоя син е веч загинал
в боя люти със врага")
Вместо майката да заплаче,
гордо вдигна тя глава,
че изгледала такъв син е -
за родината да мре!

Композитор на световноизвестни филми, използва нашата прекрасна народна музика. Това е още един повод да се гордеем със страната си и със гордост да казваме " Аз съм българче" ! 

WeInny's production 
http://www.weinnysproduction.com/

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

КОНТАКТИ: redactor@kapana.bg; reklama@kapana.bg


Всички мнения и твърдения, изразени в това или във всяко друго издание на Фондация „Отец Паисий 36“, са такива на техния автор и/или издател и не отразяват непременно възгледите на Фондация „Америка за България“ или на нейните директори, служители или представители.

We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…