КОНКУРС ЗА ПЛАКАТ ЗА ЛИТЕРАТУРНИЯ ФЕСТИВАЛ ПЛОВДИВ ЧЕТЕ

20-ТО ЮБИЛЕЙНО ИЗДАНИЕ

През 2022-та година ще се състои 20-то юбилейно издание на Международен литературен фестивал „Пловдив чете“ и е едно от най-очакваните културни събития в Пловдив.

Фестивалната седмица на „Пловдив чете 2022“ ще се проведе от 13 до 19 юни. Седмицата ще бъде изпълнена със срещи с писатели, преводачи, художници, професионалисти от културната сфера и библиотечни специалисти, издатели, литературни критици, музиканти, актьори, както и тематични изложби. Участват както млади автори, така и утвърдени имена от съвременната българска и европейска литература. Събитията се провеждат в Народна библиотека „Иван Вазов“, училища, читалища, в къщите на Стария град и Капана, книжарници, утвърдени и нови пространства в града на открито и закрито, които подкрепят литературни събития. Всички събития са с безплатен вход.

Отправяме покана към учениците от НХГ „Цанко Лавренов“, учениците от Математическа гимназия „Акад. К. Попов”, студентите от специалност „Графичен дизайн” в АМТИИ, студентите от специалност „Графичен дизайн“ и специалност „Компютърна графика“ в ПУ „Паисий Хилендарски“, студенти от специалност „Дизайн и печатни комуникации“ в Технически университет – София, Филиал Пловдив и други с интерес в областта на графичния дизайн и изкуствата да се включат в конкурса за плакат за 20-то юбилейно издание на литературен фестивал Пловдив чете.

Краен срок: 30 април 2022.

Желаещите да участват могат да изпращат своите предложения най-късно до Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите..

Жури от професионалисти в сферата ще избере трите най-интересни концепции, а техните създатели ще получат награди, осигурени от издателство „Жанет 45“. Плакатите на всички участници ще бъдат публикувани в блога www.plovdivchete.com, във фейсбук: Пловдив чете/Plovdiv reads и инстаграм страницата @plovdivchete на фестивала.

Проектът трябва да съдържа следната информация:

20 години

Пловдив чете

Алея на книгата Пловдив

Дати: 13 – 19 юни 2022

www.plovdivchete.com

Технически изисквания:

Формат: TIFF; PDF; резолюция на растерните изображения – 300dpi

Формат: 60 х 84 см; CMYK

Формат: JPG; 72 dpi (за разглеждане)

НАГРАДИ:

1 място – 150 лева и книги

Възможност за едномесечен стаж в издателство „Жанет 45“ по желание.

2 място – 100 лева и книги

3 място – 50 лева и книги

Поощрителни награди – книги

Успех и очакваме с нетърпение Вашите проекти с краен срок 30.04.2022 г.

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

КОНТАКТИ: redactor@kapana.bg; reklama@kapana.bg


Всички мнения и твърдения, изразени в това или във всяко друго издание на Фондация „Отец Паисий 36“, са такива на техния автор и/или издател и не отразяват непременно възгледите на Фондация „Америка за България“ или на нейните директори, служители или представители.

We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…