Пловдив е най-добрата дестинация в България според престижната класация на European Best Destinations. Резултатите бяха публикувани вчера в късния следобед, само месец, след като градът ни зае 4 място в Европа и бе обявен за най-добра културна, романтична и винена дестинация на стария континент. Според най-скорошното гласуване Пловдив изпреварва столицата, Варна, Велико Търново и места, и курорти като Етъра, Белоградчик, Рилския манастир, Албена, Созопол, Несебър, Банско, Мелник.

В класацията Пловдив е описан като „градът, в който хилядолетната история, култура и наследство са в хармония. Древен и вечен, артистичен и модерен, космополитен и романтичен, този град е толкова завладяващ и пълен с живот“.

Акцентирано е и на факта, че като културен център на България, Пловдив е домакин на множество събития и фестивали от национално и международно значение и е място за културен обмен. „Пловдив заслужено спечели титлата Европейска столица на културата. Градът, който пулсира с духа на българското Възраждане със своя вълшебен Стар град, където могат да се посетят красиви и богато украсени къщи от този период. Пловдив предлага завладяващи панорамни гледки, които можете да уловите на един от шестте хълма, разположени в самото сърце на града. Това е Пловдив – мястото, където винаги има какво да откриете и където всяко пътуване се чувства като първо!“

 

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

КОНТАКТИ: redactor@kapana.bg; reklama@kapana.bg


Всички мнения и твърдения, изразени в това или във всяко друго издание на Фондация „Отец Паисий 36“, са такива на техния автор и/или издател и не отразяват непременно възгледите на Фондация „Америка за България“ или на нейните директори, служители или представители.

We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…