Тео е дете със специални потребности, но това не му попречи да пребори над 3000 ученици от цяла България в надпреварата

Най-добрият сред  най-добрите 24 ученици от цялата страна стана Spelling Bee шампиона на България. Това е седмокласникът Теодор Хаджиев от с. Марково, Пловдивско. Финалният кръг на Дванадесетото национално състезание по правопис на английски език Spelling Bee се проведе в Американския колеж в София през уикенда. Над 3000 ученици от 209 училища в цялата страна се включиха в състезанието след усилена подготовка.

Тео се увлича от история, любопитен и любознателен е за света наоколо. Той е дете със специални потребности, но това не му попречи безпогрешно да мине през трудните кръгове по спелуване на английските думи.

Негова подгласничка е Надежда Николова от Сливен.

Всичките 24-ма финалисти и техните учители ще се забавляват на летен лагер, където всичко се случва на английски. Това е награда за усилията, които те положиха през тази учебна година и имаха шанса да се видят на живо на финала на състезанието.

Spelling Bee е традиционно американско състезание, в което състезателите спелуват (от англ. spelling), т.е. произнасят буква по буква различни думи на английски език. Целта на състезанието е да повиши интереса на учениците към изучаването на английски език и да подобри знанията им чрез забавни и интерактивни дейности. Състезанието се организира от Фондация “Корпус за образование и развитие-КОРПлюС”. То се осъществява в партньорство с Фондация „Америка за България” и с подкрепата на  Посолството на САЩ и Министерството на образованието и науката. Домакин на националния финал е Американският колеж в София.

 

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

КОНТАКТИ: redactor@kapana.bg; reklama@kapana.bg


Всички мнения и твърдения, изразени в това или във всяко друго издание на Фондация „Отец Паисий 36“, са такива на техния автор и/или издател и не отразяват непременно възгледите на Фондация „Америка за България“ или на нейните директори, служители или представители.

We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…