С пъстро тържество НУ „Христо Ботев“  в район „Северен“ отбеляза своя патронен празник, който премина под мотото „Страниците оживяват“.Темата на празника бе свързана с иновативния проект на училището „Вдъхновени от книгите“.

Ученици рецитираха откъси от популярни детски произведения, изпяха песни-„Вълкът от приказките“, „Тичайте, тичайте“, „Празник“ и „Браво, браво“. Виртуозно изпълнение на пиано прозвуча от младия талантлив възпитаник на НУ „Христо Ботев“  Борис Дюлгеров от IV „Г“ клас с класен ръководител Виолета Иванова.Представена бе и мини театрална постановка „Малкият принц“ от Антоан дьо Сент-Екзюпери.

В богатата програма присъстваше български фолклор в изпълнение на ученици от II клас.На празника имаше и красиви танци- акробатичен рокендрол.

           Финалът на прекрасното тържество бе даден с песента „Детска планета“ в изпълнение на Велина Сарелска от III „Б“ клас с класен ръководител Светла Шопова.

„Приветствам  НУ „Христо Ботев“ с патронния им празник. На учениците пожелавам да пазят традициите на родното училище, да  бъдат упорити в учението и да разширяват границите на познанието.На преподавателите- да даряват грижи, знания, опит, но и човешка доброта на техните възпитаници!“, каза кметът на район „Северен“ Стоян Алексиев, който бе специален гост на тържеството.

„Поздравявам учениците, целия педагогически колектив и родителите от училището за успехите, за завоюваните медали и отличия на международни и наши форуми, състезания и олимпиади.Отличените ученици са наградени с грамоти от училището за постиженията им.Пожелавам им много здраве и сполука!“, отбеляза в словото си директорът на НУ „Христо Ботев“ Иван Пенев.

Сред гостите на събитието бе и заместник-кметът в Община Пловдив Георги Титюков.

 

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

КОНТАКТИ: redactor@kapana.bg; reklama@kapana.bg


Всички мнения и твърдения, изразени в това или във всяко друго издание на Фондация „Отец Паисий 36“, са такива на техния автор и/или издател и не отразяват непременно възгледите на Фондация „Америка за България“ или на нейните директори, служители или представители.

We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…