Българската оперна прима участва с три главни роли в новия сезон на Метрополитън опера

Благодарение на сателитните прожекции, българските зрители ще гледат Соня Йончева заедно с целия останал свят

Четвъртият сезон в България на “Метрополитън опера: на живо от Ню Йорк” се завръща със звездна година за оперната ни прима Соня Йончева. Тя поставя своеобразен рекорд в историята на програмата “Метрополитън опера: на живо от Ню Йорк”: един сезон, три опери, три главни роли - на Тоска и Мими в класическите произведения на Пучини “Тоска” и “Бохеми”, и на Луиза в “Луиза Милер” на Верди, където българското сопрано ще пее с Пласидо Доминго. В две от оперите - “Тоска” и “Луиза Милер” - диригент е знаменитият Джеймс Ливайн.

Сезон 2017-2018 на “Метрополитън опера: на живо от Ню Йорк”, който достига до българските зрители чрез фондациите “Америка за България” и “Виа Фест” и от-ново включва 10 сателитни излъчвания в HD-формат на избрани заглавия от основ-ния репертоар на МЕТ. Това издание е и особено специално за програмата у нас, защото в него са включени цели три продукции, в които главната роля се изпълнява от световноизвестната оперна звезда – българката Соня Йончева. Поради очаква-ния голям зрителски интерес и за трите продукции са предвидени повторения.

След фурора, който Соня Йончева предизвика с участието си в оперната кла-сика “Травиата” през миналия сезон на “Метрополитън опера: на живо от Ню Йорк”, тази година зрителите ще могат да се насладят на омагьосващия й глас и актьорско майсторство в едни от най-мечтаните роли за всяко сопрано - “Тоска”, “Бохеми” и “Луиза Милер”.

Сезон 2017-2018 на “Метрополитън опера: на живо от Ню Йорк” стартира у нас на 7 октомври с нова продукция на белкантовата трагедия от Белини „Норма“, в чиято роля блести звездата Сондра Радвановски.

За четвърта поредна година българската публика ще има възможността да съпреживее заедно със зрителите от още 70 държави в над 2000 кинотеатъра по целия свят виртуозните изпълнения на едни от най-големите знаменитости на све-товната опера: Пласидо Доминго, който партнира на Соня Йончева в “Луиза Милър”, Джойс ДиДонато, Виторио Григоло и много други. Програмата е разнообразна и включва както произведения от класическия репертоар на МЕТ - “Норма”, “Така пра-вят всички жени” и други, така и най-нови заглавия като “Ангелът унищожител”. Пос-тановките са зрелищни и изобретателни, създадени от едни от най-изтъкнатите в световен мащаб режисьори и сценографи. Пълната програма можете да видите на https://metlivebg.com/

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

КОНТАКТИ: [email protected]; [email protected]


Всички мнения и твърдения, изразени в това или във всяко друго издание на Фондация „Отец Паисий 36“, са такива на техния автор и/или издател и не отразяват непременно възгледите на Фондация „Америка за България“ или на нейните директори, служители или представители.

We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…