Единственият контратенор в цял Китай пристигна в Пловдив. Сяо Ма е абсолютен прецедент дори и в своята родина, чието население надхвърля милиард. Сяо е в града под тепетата заедно с оркестъра на Забранения град, с които на 13 септември от 20 часа на Античния театър ще може да демонстрира уникалността на своя глас.
Музикантите от оркестъра на Забранения град са 13 като всички са професори в Пекинската консерватория. Изпълненията им включват както композиции на съвременни автори, така и традиционни китайски класики  с модерен аранжимент.
Пловдивчани ще имат възможността да чуят множество традиционни китайски инструменти. Сред тях са устен орган шън, арху – инструмент с две струни, пипа- 4-струнна лютня, сансиен- 3-струнен инструмент, китайска бамбукова флейта, гуджън, китайска цитра.
Музикантите от оркестъра на Забранения град са приели като своя мисия не само да запазят китайската музикална традиция, а да я развиват с нов музикален език, използвайки традиционните инструменти.

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

КОНТАКТИ: redactor@kapana.bg; reklama@kapana.bg


Всички мнения и твърдения, изразени в това или във всяко друго издание на Фондация „Отец Паисий 36“, са такива на техния автор и/или издател и не отразяват непременно възгледите на Фондация „Америка за България“ или на нейните директори, служители или представители.

We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…