Годината се оказа много специална за “Биостайл”

Компанията инвестира в нова производствена база в екологично чист район, близо до Пловдив

Мечтите се сбъдват, когато работиш със сърце и душа за тях, а когато са обвързани със социална кауза и семеен бизнес, приказката си заслужава да бъде разказана, за да вдъхнови и други. За труда на младото семейство на Евгения и Димитър Стаменови от Пловдив вече сме ви разказвали, а попаднат ли в полезрението ни креативни хора следим развитието им. Ето и новостите около тях.    

В първия ден на декември с тържествен водосвет беше открита официално новата фабрика за био храни на фирма „Биостайл“ ООД в с.Брестовица. Позната на пазара с вече дългогодишното си присъствие и производството на ръчно приготвени пълнозърнести сладки, пръчици и сурови крекери, компанията вече ще може да разгърне целия си потенциал с много по-голям капацитет, възможности и оборудване.

Събитието се състоя точно една година след първата копка на строежа в присъствието на кмета на Брестовица Любен Радев. Фабриката бе въведена в експлоатация през лятото и вече няколко месеца работи с пълна сила и внася нов живот в бившия Стопански двор на селото, пълен с иначе изоставени постройки.

Семейната фирма на Стаменови се движи от идеята за биологично производство. Те самите искат да консумират истинска и чиста храна, съдържаща необходимите микроелементи и хранителни вещества, без изкуствени добавки, произведена от суровини, продукт на биологично земеделие и я правят.

“2017 г. е много специална за нас. Тази есен се навършиха 5 години от създаването на първите продукти с марка “Биостайл”, беше завършен строежът на новата ни производствена база и не на последно място - най-новите ни продукти сурови хапки с Lactobacillus Bulgaricus спечелиха награда за най-добър нов продукт на най-голямото изложение за био и натурални храни в Лондон,” разказва развълнувана Евгения.

Техните сурови хапки Goody Bites, обогатени със специален веган пробиотик, спечелиха престижна награда за най-добър продукт на най-голямото международно изложение за био храни и продукти в Лондон през април. Те бяха номинирани в категория за най-добър нов здравословен и натурален продукт, преборвайки се с още 320 други такива. Тази история може да си припомните по-долу.

Очаквайте подробности от първо лице за процеса на производство на био храни в новата фабрика на семейството в село Брестовица   

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

КОНТАКТИ: [email protected]; [email protected]


Всички мнения и твърдения, изразени в това или във всяко друго издание на Фондация „Отец Паисий 36“, са такива на техния автор и/или издател и не отразяват непременно възгледите на Фондация „Америка за България“ или на нейните директори, служители или представители.

We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…