Таратанци среща съвременния човек с българските народни хора по един неочакван начин. Авторите са създали „графичен език“ на народните хора и с мисията да ги представят с изложбата "Последвай стъпките".

След дълъг път из страната изложбата "Последвай стъпките" пристига и в Пловдив. В нея са включени графични изображения на български народни хора от всички фолклорни области. Всяко хоро, изиграно в кръг и представено визуално чрез стъпките си, притежава автентична и уникална форма, а тактовият размер е изобразен чрез характерните цветове на костюмите в съответната фолклорна област.

Изложбата ще се открие в Галерия PLOVEDIV на 9-ти декември от 19ч. По време на изложбата посетителите ще могат да изпробват своите танцувални умения с играта танцов пъзел "Таратанци", както и да си занесат хорото вкъщи... с картички, чанти и други артикули от едноименната колекция "Последвай стъпките".

Изложбата ще гостува в Галерия PLOVEDIV (ул. "Куртевич" 3, Капана Пловдив) от 9 декември 2017 до 22 декември 2017 г.

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

КОНТАКТИ: [email protected]; [email protected]


Всички мнения и твърдения, изразени в това или във всяко друго издание на Фондация „Отец Паисий 36“, са такива на техния автор и/или издател и не отразяват непременно възгледите на Фондация „Америка за България“ или на нейните директори, служители или представители.

We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…