Този уикенд група суинг танцьори представиха видеото си I Charleston Plovdiv, само няколко дни след като CNN рекламираха града под тепетата със статията и клипа си, озаглавени „10 причини да посетим Пловдив”

I Charleston Plovdiv е началото на проектa  Love Swing Dance Festival (LSDF) - част от официалната програма на Пловдив - Европейска столица на културата 2019

Първото издание на Love Swing Dance Festival ще бъде на 28-30 септември 2018 г.

Училището по суинг танци и култура Lindy Hop Bulgaria ще организира първия по рода си международен суинг танцов фестивал в Пловдив, който включва в програмата си отворени уроци по суинг танци на открито, специализирани уъркшопи с едни от най-признатите суинг преподаватели в света, вечерни събития с музика от 20-те, както и на живо от чешки музиканти, танцови състезания и изпълнения от едни от най-добрите суинг танцьори, забавна обиколка през града с жива музика и танци, както и много други изненади. Фестивалът ще утвърди и развие местната суинг танцова школа Lindy Hop Plovdiv и ще популяризира сцената на суинг събитията, които се провеждат и понастоящем в Пловдив.

Организаторите искат любовта им към суинг танца да превърне Пловдив в европейска и международна сцена за световната суинг общност и култура. Те вярват, че именно хората от Пловдив могат да открият тази любов, защото Пловдив е домът на джаз музиката в България. Неговите обитатели са топли, открити, свободни, експресивни, точно като суинг музиката и танца. Пловдив вече е притегателна сила за култура на местно, национално и европейско ниво, която може да се обедини с неимоверно бързо развиващата се международна суинг култура и общност, от която Lindy Hop Bulgaria е вече част. Защото „Любовта ни кара да сме заедно“ и това е мотото на Love Swing Dance Festival.

Градът на тепетата не може да не следва глобалните тенденции и благодарение на училището по суинг танци и култура Lindy Hop Bulgaria, Пловдив е готов да се нареди сред най-предпочитаните дестинаци за суинг танци в Европа.

Повече за суинг танците и културата можете да откриете на уебсайта на Lindy Hop Bulgaria, както и на фен страницата им във Фейсбук.

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

КОНТАКТИ: [email protected]; [email protected]


Всички мнения и твърдения, изразени в това или във всяко друго издание на Фондация „Отец Паисий 36“, са такива на техния автор и/или издател и не отразяват непременно възгледите на Фондация „Америка за България“ или на нейните директори, служители или представители.

We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…