Георги Грозев е победител „Golden Classical Music Awards“ в Ню Йорк

16-годишният пловдивски тромпетист стана носител на първа награда от Международния конкурс „Golden Classical Music Awards“. Той взе участие в категория “Intermediate”, наред с участници от над 26 държави.

Георги впечатли международното жури с изпълненията си и бе поканена да участва в заключителния галаконцерт на лауреатите. Той се проведе ден след празника на народните будители, на 2 ноември 2018 г. в световноизвестната Weill Recital Hall в Carnegie Hall – Ню Йорк (САЩ).

Carnegie Hall е един от най-авторитетните и популярни концертни комплекси за музикални събития в света и в него се изнасят над 100 представления за всеки сезон. Георги беше единственият тромпетист, взел участие в заключителния концерт, което прави изпълнението му уникално.

За осъществяването на незабравимото изживяване на младия музикант в Ню Йорк допринесе Виктория Стоянова – човек, запазил българското в себе си, който е готов винаги да помогне на сънародници в нужда.

Наградата и участието в гала концерта е голямо признание за таланта на Георги. Възпитаникът на Пенчо Пенчев, от пловдивското музикално училище е победител в категория “Изкуство” на седмите годишни награди за талантливи деца на Фондация “Енчо Керязов” и е член на Клуб 2017 на „Успелите деца на България“ на Фондация „Димитър Бербатов“.

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

КОНТАКТИ: [email protected]; [email protected]


Всички мнения и твърдения, изразени в това или във всяко друго издание на Фондация „Отец Паисий 36“, са такива на техния автор и/или издател и не отразяват непременно възгледите на Фондация „Америка за България“ или на нейните директори, служители или представители.

We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…