Този месец на ТЯ в Пловдив ще се срещнем с Мариянка Лулчева, адвокат, доброволец, йога-инструктор в The Art of Living, майка, съпруга, приятел и колега. Една жена с младежки дух и мечти, която с готовност посреща предизвикателствата в живота и с ентусиазъм се хвърля във всяко от тях.

 
С каква мисъл започваш деня си сутрин?

„Благодаря ти, Господи, за този хубав ден!”

 
С какво се занимаваш професионално?

Адвокат.

 
А в свободното си време?

Йога инструктор , инструктор на курс „Програма за щастие” и доброволец към „Центъра за щастие – Пловдив”.

 
Защо в Пловдив?

Защото е най- духовният град и защото така е предопределено.

 
Какви трудности срещаш в работата си?

Срещам предизвикателства и първото от тях е, че фактите и обстоятелствата са такива, каквито са и че не мога да ги променя. Приемайки ги безусловно, мога да направя най - адекватния избор от всички възможности за действие. Второто предизвикателство е решението, преди да поема ангажимент за правна помощ, на въпроса „Искам ли да съм част от този казус и да влагам своята енергия в него и защо?” Честният отговор на този въпрос ми дава яснота и спокойствие, и мотивация в работата. Третото предизвикателство е да съхраниш добрия тон във взаимоотношенията и професионалния поглед върху казуса.

 
Какво те привлече към йогата, медитацията и духовното израстване?

Когато представите ми за света около мен се сринаха и се давех сред вълните на хаоса ми бе нужен спасителен кораб. За мен ролята на този кораб изигра йога, дихателните практики и медитацията.

Благодарение на тях преоткрих себе си и света около мен.Съзидателният аспект на собствената ни енергия ни подтиква към творчество, креативност, процеси на създаване и изразяване. Чрез реализиране на проекти и дейности в тази насока преодолявам проблематичността в работата си и съхранявам своя баланс.

 
Как насочваш и използваш женската си енергия в своята работа?

Ако допуснем, че мъжката енергия е импулс, а женската енергия - реализацията, проявлението, мога да кажа, че и двата аспекта са необходими за всяка дейност. Но женската енергия, като насочена към това да създава живот, красота и хармония, ме стимулира винаги да правя нещата по най-добрия, съвършен според моето разбиране начин, и с постоянство да ги довеждам до завършеност, без значение на положените усилия или крайния резултат. Така че, без женската енергия не мога да съм себе си и да изразявам себе си.

 
Как успяваш да запазиш мотивацията си?

Като следвам знанието и примера на Учителя си. Всички хора сме едно голямо световно семейство и всеки човек има отредено място в него. Задачата му е да приеме съдбата си, да осъзнае добродетелите в себе си и да ги изяви, и наред с всички други качества, които притежава, да ги използва в служба на другите, природата и Земята.

 
Как завършваш един ползотворен ден?

С удовлетворение от това, което е. Съзнанието, че съм била на 100% във всички свои дейности, че съм дала най- доброто от себе си в работа или взаимоотношения, без оглед на резултата, ми носи пълнота, спокойствие и задоволство.

 
Ще се срещнем с Мариянка в четвъртък на 29 ноември от 19:00 часа в Отсреща!

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

КОНТАКТИ: [email protected]; [email protected]


Всички мнения и твърдения, изразени в това или във всяко друго издание на Фондация „Отец Паисий 36“, са такива на техния автор и/или издател и не отразяват непременно възгледите на Фондация „Америка за България“ или на нейните директори, служители или представители.

We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…