9-годишният пловдивски талант Борис Дюлгеров получи партирурата на адамптация на саундтрака на "Титаник"  

Радецки марш от Йохан Щраус-баща бе подаръкът за всички в зала Колодрума на първата сценична изява на виртуозният френски пианист Ричард Клайдерман в Града под тепетата, когато го извика на бис.

Кулминация на концерта бе клавирната адаптация на българската „Хубава си моя горо“. Преди изпълнението мултимедийният екран на сцената зад рояла с дължина 275 см се освети в цветовете на националния ни трикольор.

Световноизвестният пианист включи в рецитала си с Оркестъра на FM Classic нови редакции на някои от най-големите си хитове - "Балада за Аделин" и "Спомени от детството",

"Валс на цветята" на Чайковски, „Лешникотрошачката“ на Пьотр Илич Чайковски, „Кан Кан“ на Офенбах, френски шансони, откъси от музика към филми като „Отнесени от вихъра“, „Закуска в Тифани“, поредиците за Хари Потър, Роки и много други.

 

Младият пловдивски виртуоз на пианото 9-годишният Борис Дюлгеров, който ден по-рано имаше лична среща във фоайето на хотел Тримонциум с маесторото и получи автограф, този път си тръгна от концерта с подарък  нотите на саундтрака на "Титаник". Борко бе на първия ред в зала Колодрума заедно с родителите си.

Клайдерман зарадва и други свои почитатели в публиката, раздавайки листовете с нотите, по които свири на концерта.

Звездата получи кошница с цветя от името на кмета Здравко Димитров. В залата сред публиката бяха забелязани зам.-кметът по финанси Величко Родопски и изпълнителният директор на общинска фондация "Пловдив 2019" Кирил Велчев.

На 31 май, понеделник, Ричард Клайдерман се очаква да събере аплодисментите и на софийската публика в зала 1 на НДК.

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

КОНТАКТИ: redactor@kapana.bg; reklama@kapana.bg


Всички мнения и твърдения, изразени в това или във всяко друго издание на Фондация „Отец Паисий 36“, са такива на техния автор и/или издател и не отразяват непременно възгледите на Фондация „Америка за България“ или на нейните директори, служители или представители.

We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…