Print this page

9-годишният пловдивски талант Борис Дюлгеров получи партирурата на адамптация на саундтрака на "Титаник"  

Радецки марш от Йохан Щраус-баща бе подаръкът за всички в зала Колодрума на първата сценична изява на виртуозният френски пианист Ричард Клайдерман в Града под тепетата, когато го извика на бис.

Кулминация на концерта бе клавирната адаптация на българската „Хубава си моя горо“. Преди изпълнението мултимедийният екран на сцената зад рояла с дължина 275 см се освети в цветовете на националния ни трикольор.

Световноизвестният пианист включи в рецитала си с Оркестъра на FM Classic нови редакции на някои от най-големите си хитове - "Балада за Аделин" и "Спомени от детството",

"Валс на цветята" на Чайковски, „Лешникотрошачката“ на Пьотр Илич Чайковски, „Кан Кан“ на Офенбах, френски шансони, откъси от музика към филми като „Отнесени от вихъра“, „Закуска в Тифани“, поредиците за Хари Потър, Роки и много други.

 

Младият пловдивски виртуоз на пианото 9-годишният Борис Дюлгеров, който ден по-рано имаше лична среща във фоайето на хотел Тримонциум с маесторото и получи автограф, този път си тръгна от концерта с подарък  нотите на саундтрака на "Титаник". Борко бе на първия ред в зала Колодрума заедно с родителите си.

Клайдерман зарадва и други свои почитатели в публиката, раздавайки листовете с нотите, по които свири на концерта.

Звездата получи кошница с цветя от името на кмета Здравко Димитров. В залата сред публиката бяха забелязани зам.-кметът по финанси Величко Родопски и изпълнителният директор на общинска фондация "Пловдив 2019" Кирил Велчев.

На 31 май, понеделник, Ричард Клайдерман се очаква да събере аплодисментите и на софийската публика в зала 1 на НДК.

Image Gallery

We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…