Стиляна Бакалова мечтае да управлява Бойнг

Тя стана студент на годината за всички технически университети в страната в категорията „Инженерни науки“

Стеляна Бакалова е едва в началото на осъзнатия си житейски път, а вече дава сериозна заявка, че ще стане един от най-добрите пилоти у нас. Момичето е студент в Технически университет София, филиал Пловдив и в края на миналата година получи наградата за най-добър студент във всички технически ВУЗ-ове у нас. Тя е отличена сред останалите бакалаври не само заради отличното си представяне в учебната дейности, но и извън нея. Тя притежава десетки сертификати, сред които и от авиоцентър за управлението на едномоторен самолет.

За да се сдобие с правото и привилегията да пилотира, Стиляна е трябвало да се сдобие със свидетелства за управление на абсолютно всички наземни превозни средства, сред които автобус, трактор с ремарке, автобус и т.н. Тя обясни, че страстта й към пилотирането се е зародила още в 12-ти клас и до ден днешен не я пуска, като допълва, че е на крачка от взимането на свидетелство за управление на полети с търговска цел.

Бакалова разказа, че не желае да търси реализация в чужбина. Според нея, ако някой има желание, то може да намери и реализация на мечтите си у нас. Допълни още, че вече е получила няколко предложения за работа от различни фирми заради доброто си представяне като инженер, то тъй като не са били с авиационен характер, е отказала. Младата дама не се страхува от нищо и уточни, че не прави полово разграничение. Всичко е до желание и мотивация, заяви още тя на официална пресконференция по-рано днес в сградата на Техническия университет в Пловдив.

Освен че показа множеството си сертификати, грамоти и наградата Студент на годината, Стиляна използва случая, за да покани всички на 12-ти април на летищна площадка „Марица“, за да отбележим заедно празника на специалността „Авиационна техника и технологии“. Събитието ще започне в 10:30 часа, където младата дама ще демонстрира пред всички летателни умения.

 

 

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

КОНТАКТИ: [email protected]; [email protected]


Всички мнения и твърдения, изразени в това или във всяко друго издание на Фондация „Отец Паисий 36“, са такива на техния автор и/или издател и не отразяват непременно възгледите на Фондация „Америка за България“ или на нейните директори, служители или представители.

We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…