Авторът на тази изключително забавна поредица е Рафаел Мадасо. А каква е историята зад тях? Това е кратък разказ в няколко реда, за позитивната нагласа и щастието вътре в самите нас.

Жена ми ме напусна на тридесетия ми рожден ден. Все абсолютно всичко от семейното ни жилище, остави ми само бели стени и моя бултериер, кръстен на любимия и дизайнер на обувки – Джими Чуу, казва Рафаел. Тя отнесла мебелите, кухненските уреди, снимките и украсите. Абсолютно всичко. Тогава кучето изпаднало в еуфория. Започнало да тича, подскача и се радва из цялата къща. Това вдъхновило изоставения мъж и той грабнал фотоапарат в ръка. С всеки един следващ кадър, Мадасо се чувствал все по-добре. Когато Джими паднал изтощение, на стопанин му хрумнала страхотна идея. Рафаел започнал да снима изтощения си приятел и в последствие да преобразява снимките единствено с маркер. Така възвърнал не само своето вдъхновение, но и задрямалото дълбоко в него желание за живот.

Илюстрациите, които Рафаел Мадасо са забавни, жизнени и винаги на белия фон на стените (понякога и на пода). Авторът е добавил някои от снимките на верния си приятел към новата си книга, която излиза на пазара през октомври. 

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

КОНТАКТИ: redactor@kapana.bg; reklama@kapana.bg


Всички мнения и твърдения, изразени в това или във всяко друго издание на Фондация „Отец Паисий 36“, са такива на техния автор и/или издател и не отразяват непременно възгледите на Фондация „Америка за България“ или на нейните директори, служители или представители.

We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…