Вярвате или не, скулпторите на тези снимки не са изработени от дърво. Фигурите са керамични, а техният създател е Кристофър Дейвид Уайт. Човешкият талант не знае граници, а Уайт е истински пример за това. Керамичните фигури са толкова изящни, че ясно се виждат предполагаемите дървени процепи в очите на първата пластика, усуканите възли на дървената ръка, обраслият мъх и дървесните гъби. 

Идеята на Кристофър за трансформацията на керамика в привидно дърво изхожда от мнението му, че в света нищо не е такова, каквото изглежда. Това е неговият начин да ни подтикне да не вярваме само и единствено на очите си, защото никога не знаем какво всъщност гледаме.

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

КОНТАКТИ: redactor@kapana.bg; reklama@kapana.bg


Всички мнения и твърдения, изразени в това или във всяко друго издание на Фондация „Отец Паисий 36“, са такива на техния автор и/или издател и не отразяват непременно възгледите на Фондация „Америка за България“ или на нейните директори, служители или представители.

We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…