Войната между новото и старото датира от как свят светува. Новото и старото поколение, новото и старото изкуство. Но какво се случва в момента, когато това ново и това старо се преплетат? Получава се изкуството на украинския артист Алексей Кондаков. Той взима герои от класически картини и ги позиционира в модерния свят. Ангели в метрото и майка с две деца в автобуса.  

Серията се нарича „Ежедневието на Боговете”. Самият Кондаков казва, че в тези образи вижда много от съвремието. Желанието и нуждата на хората да прекарват време заедно и да комуникират. Не са малко и хората, които мислят, че това е подигравка с класицизма, но лично ние намираме творбите на украинския артист за невероятни!

 

 

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

КОНТАКТИ: redactor@kapana.bg; reklama@kapana.bg


Всички мнения и твърдения, изразени в това или във всяко друго издание на Фондация „Отец Паисий 36“, са такива на техния автор и/или издател и не отразяват непременно възгледите на Фондация „Америка за България“ или на нейните директори, служители или представители.

We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…