Ще разкрият ли лицата си провокативните артисти?

Destructive Creation отново идват в Пловдив, но не за поредна провокативна акция или промяна в градската среда, а за да минат зад бара в artnewscafe. Мистериозните млади артисти ще се включат в инициативата „Приятели зад бара” в заведението и ще представят първата си самостоятелна изложба. Кои ще са приятелите и колко ще са те- никой не знае, тъй като до този момент членовете на колектива остават в пълна анонимност. Дали ще разкрият лицата си под тепетата- ще разберем на 28 ноември, в artnewscafe.
Destructive Creation са група артисти, които в своята деструктивна креативност отправят социални послания чрез акции в градска среда, често скандализирайки по този начин органите на реда. Акцията им „В крак с времето“ например, при която паметникът на съветската армия в София беше преобразен с образите на американски супер герои (и Макдоналдс), се превърна не само в медийна сензация, но и в непринуден символ на политическите настроения сред младите в последните години.

Destructive Creation се намесват в публичните пространства със своите силни послания и насочват вниманието по този начин към политически, социални и културни проблеми като корупцията на високите нива на властта, стереотипите и национализма или абсурдите на разпадащата се градска среда. Изкуството на Destructive Creation съчетава силни социални и политически послания, голяма доза ирония и естетика, която го прави изключително достъпно. Досега не един паметник е ставал тяхна „жертва“, сред тях и един емблематичен пловдивски...

Снимки и видео материали от различните проекти на Destructive Creation ще бъдат обединени в специалната изложба, която ще се открие на 28 ноември в artnewscafé. Това е и първата им самостоятелна изложба, която поглежда назад към повдигнатите въпроси, отправените послания и, разбира се, поетите рискове на деструктивната креативност. Изложбата ще може да бъде видяна до януари 2016 г. в artnewscafé.
Като „приятели зад бара“ Destructive Creation ще отбележат първата си изложба като влязат в ролята на домакини и предлагат коктейлите "Destruction" и "Creation", кулинарни изненади и сувенири.


Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

КОНТАКТИ: redactor@kapana.bg; reklama@kapana.bg


Всички мнения и твърдения, изразени в това или във всяко друго издание на Фондация „Отец Паисий 36“, са такива на техния автор и/или издател и не отразяват непременно възгледите на Фондация „Америка за България“ или на нейните директори, служители или представители.

We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…