21 испански творци се събраха в изложбата BRAVOS в преобразената галерия на Гладстон

Дружеството на пловдивските художници стана временен дом на творбите на 21 от най-известните испански дизайнери. Изложбата BRAVOS бе открита снощи като прелюдия за One Design Week в галерията на Гладстон.

BRAVOS значи и аплаузи, но и смелост, кураж. Тези думи оприличават много добре дизайнерите, събрани в тази изложба. Логотипът й- крушката, като символ на гениалната идея, а рогата над нея са символ и на бика, но и на дявола. Цифрата 21 също не е случайна- 21 дизайнери, които олицетворяват 21-ви век в продуктовия дизайн. Изложбата няма обща характеристика, самите творци и работите им не отговарят на обща стилистична система, но споделят общи черти в индивидуалността си. Всички те са космополитни хора, които често залагат на екодизайна. Използват рециклирани материали, дори от боклуци. Имат чувство за хумор и в работите си. Приличат си и в отношението към зрителя и човека, който използва продуктите им, обясни Микел Гарсия, който откри BRAVOS в навечерието на старта на One Design Week.

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

КОНТАКТИ: redactor@kapana.bg; reklama@kapana.bg


Всички мнения и твърдения, изразени в това или във всяко друго издание на Фондация „Отец Паисий 36“, са такива на техния автор и/или издател и не отразяват непременно възгледите на Фондация „Америка за България“ или на нейните директори, служители или представители.

We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…