Две от петте ленти на проекта ще се покажат във Флорида

Паулина Гегова

Както вече знаем, Росен Чепилски продължава работата си по проекта за интегриране на кв. „Столипиново“ – „356“, който придобива все повече популярност, а вече печели и успех. След първоначалната, нелека година, участниците в проекта получиха и първото си престижно предложение. То идва от далечно Маями и е покана за филмовия фестивал за независимо кино IndieWise Convention.

Той ще се проведе от 25-ти до 27-ми август. В него ще вземат участие над 1000 късометражни филма от над 60 държави, сред които и два селектирани клипа от „356“, заснети и монтирани от децата от ромски произход от махалата. Поканата идва при Росен едва два дена след последната публикация за проекта в Капана.бг.

Фестивалът има над 17 категории, а целта му е да събере на едно място независими артисти, чиито творби не са показвани до сега в големите кино платформи. Той ще може да се наблюдава и онлайн, а зрителите също ще могат да дадат своя глас за фаворита си. На място, победителите ще бъдат избрани от професионално жури.

Хубаво е, че някой е забелязал децата и работата им. Те много се радват и са въодушевени. Очакванията ми за фестивала са да се запозная с независими колеги и да изградя контакти с тях. Хубаво е да обмениш опит с хора, които не се занимават с комерсиално кино, споделя Росен.

За жалост, той няма да може да пътува до САЩ с някое от децата, с които вече сме ви запознавали, защото те са под 21-годишна възраст и организаторите не могат да носят отговорност за тях. Въпреки това, тази покана е показателна и е една малка гордост за града ни, както и лично постижение за младежите.

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

КОНТАКТИ: redactor@kapana.bg; reklama@kapana.bg


Всички мнения и твърдения, изразени в това или във всяко друго издание на Фондация „Отец Паисий 36“, са такива на техния автор и/или издател и не отразяват непременно възгледите на Фондация „Америка за България“ или на нейните директори, служители или представители.

We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…