Паулина Александрова

Ненормална локация на бистро и стаи за гости Green house. Именитата зелена сграда се явява един вид пресечна точка на култови за Пловдив места -  Главната улица от една страна, Капана от друга и  Старият град от трета. Всяко от тях е на десет крачки разстояние. Посещава се предимно от чужденци и туристи. Цената за нощувка достига до 10 евро на легло.
 
Бистро и стаи за гости Green house е семеен бизнес. Семеен не само по кръвна линия. Собствениците споделят, че дори с персонала са в изключително близки отношения. Чувстваме се като едно голямо семейство, не е нужно някой да се държи строго или да нарежда. Това е излишно, работим вече няколко години заедно и обичаме всички, допълват те. Непринудено е и отношението към гостите – без излишни официалности, но с по-голяма доза усмивки и приятелски чувства. Дори баничка с бозичка е поднесла за закуска собственичката на едни туристи от Франция. На всеки от посетителите тя подарява и по една карта на Пловдив, за да разгледат всички интересни места. Често организират и посещение на храмове и други близки забележителности.
 
Обстановката в заведението и хостела също напомня на домашното пространство. В бистрото има кът, близък до този на хол – кресла, масичка, цветя, библиотека, сувенири и дори нощна лампа. Кухнята е типично българска, което много се харесва на чужденците – боб чорба, мусака и други домашни манджички.  На стената има голям стенопис на улицата, където е нарисувана Зелената къща и сградите около нея.
 
Не само фасадата, но и всички стени в стаите за гости са в зелено. Успокояващите  нюанси придават още повече спокойствие и уют.  Във всяка стая има картини на пловдивски автори с пейзажи от града. Една от гостните пък се отличава с кръгъл прозорец като тези на корабите. В общите скоро е направена стена на мечтите и пожеланията.
 
Семеен уют и топлина лъхат от всяка част на Green house. Приятният престой често кара туристите да се върнат отново. Много от тях стопаните вече приемат като приятели, разменят си координати и поддържат връзка. 

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

КОНТАКТИ: redactor@kapana.bg; reklama@kapana.bg


Всички мнения и твърдения, изразени в това или във всяко друго издание на Фондация „Отец Паисий 36“, са такива на техния автор и/или издател и не отразяват непременно възгледите на Фондация „Америка за България“ или на нейните директори, служители или представители.

We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…