Паулина Александрова

Hostel Mostel e една от първите къщи за гости в Пловдив. И към днешна дата е сред най-предпочитаните хостели от гостите на града Тя се намира на ул. Петър Парчевич 13, в близост до площад Централен, до който можеш да стигнеш само като пресечеш бул. Цар Борис III Обединител.
Старинността на къщата е подчертана и чрез интериора. При реновирането й са разкрити части от основите й. Красиви фигури в стените показват, че тя е каменна. Всичко е автентично, лишено от еднотипността и подражанието, нахлуло в хотелите, целящи да са в крак с модата. Вместо картонени окачени тавани там има автентичен покров от масивна дървесина. Вместо модерен платен паркинг - безплатен аромат на цветя от красивата градина. Вместо огромни плазми - контакт с истински интересни хора.

Хостелът разполага и с двор, където често се правят барбекюта и се разказват невероятните пътешественически истории на гостите. Тук идват предимно чужденци, най-вече аватрюристи. Някои от тях пристигат сами, но си тръгват с група, към която неусетно са се имплантирали в самата къща за гости. Там стават срещите, там се рамкират общите интереси, там се чертаят маршрутите, там хората се харесват, защото са от една порода. Съдбите им са много интересни - някои  са се отказали от всичко материално и са продали имотите си, за да могат да пътешестват по цялото земно кълбо. Един от гостите дори споделил, че е обиколил света седем пъти и вече се оправя сам навсякъде. Други пък се влюбват в Пловдив и остават да живеят в града под тепетата. Тези хора са цели енциклопедии. В рамките на една вечер с тях можеш да опознаеш половината вселена.

Хората, които въртят хостела почти винаги излизат с гостите и им показват нощния живот в Пловдив. Туристите, които идват при нас, предпочитат някой местен да им покаже града. Те успяват да намерят забележителностите, но няма как да знаят истински интересните нетрадиционни места за забавления например, разказват от Хостел Мостел

В къщата за гости има гид табло, където може да се намери информация за културни мероприятия, заведения, програми, транспорт и всичко, което е нужно в непознатия град. На всеки се подарява и туристическа карта на града, с която посетителите лесно могат да се ориентират.
Атмосферата в Хостел Мостел е непринудена и уютна. От тук тръгват много приятелства. Хората идват сами и си тръгват с компания.  Те са социални, отворени са за нови контакти и преживявания и винаги ги срещат тук.  Намират приятели, сродни души и приятни емоции - нещо, което е много по-скъпо от това, което предлагат луксозните хотели . Затова и често се връщат за още една доза от тях.  Други пък оставят нещо, направено от самите тях, в знак на признателност и благодарност за приятния престой и приятелското посрещане. 
Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

КОНТАКТИ: redactor@kapana.bg; reklama@kapana.bg


Всички мнения и твърдения, изразени в това или във всяко друго издание на Фондация „Отец Паисий 36“, са такива на техния автор и/или издател и не отразяват непременно възгледите на Фондация „Америка за България“ или на нейните директори, служители или представители.

We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…