Пеперудите в корема започват своя танц преди да изляза на сцената, казва новият секс символ

 

Паолина Грозева

 

Той завършва пловдивския ТОХ преди 5 години и името му вече започва да става все по-популярно. Обаче не в сферата на средното му образование, а с нещо далеч по-различно. Играе в няколко постановки и е наричан новият Дон Жуан. Преди броени дни взе диплома с отличие от НАТФИЗ. Той е Михаил Сървански.
Като всеки абитуриент и пред Мишо е стоял въпросът как да продължи образованието си. Не исках да вляза в някой университет и да уча нещо, което не искам и изобщо не знаех какво да правя, казва младият талант. Накрая решил да кандидатства в Пловдивския университет, специалност актьорско майсторство. Когато споделя тази идея с родителите си, обаче, те са твърдо против, защото според тях, за да се явиш на подобен изпит трябва да си много подготвен и поне да си посещавал някаква школа. В крайна сметка, обаче, застават зад мечтата на сина си. Малко след това Мишо се запознава с момче, което е завършило актьорско майсторство в ПУ, което започва да го подготвя за кандидатстудентските изпити.На втората седмица той ми каза, че аз задължително трябва да кандидатствам в НАТФИЗ, допълва чаровникът. Родителското тяло обаче не е във възторг, че синът им смята да напусне Пловдив.Но отново склоняват и пускат момчето в столицата.
Отива в София. Не познава никого, средата му е чужда. Явява се на изпитите в НАТФИЗ и се оказва не само, че е приет, ами е и с най-висок резултат от цялата кампания. И така животът ми се промени изцяло. Заживях в София, 4 години се смазах от работа, обаче сега съм много щастлив, защото харесвам работата си и съм много мотивиран, казва няколко години по-късно Мишо.
Най-популярната му роля досега е тази на Дон Жуан, за която е поканен още в трети курс. Постановката с негово участие се играе вече втори сезон на сцената на Сатиричния театър. Сървански играе и в спектакъла "Волпоне", с който гостува неотдавна в родния Пловдив. Репетира трето представление, а средата на юни започва и четвърто.
Мишо казва, че, когато за пръв път е играл пред публика в родния си град се е почувствал уникално. Още при появата ми на сцената салонът избухна в бурни аплодисменти, а аз дори не ги бях заслужил, скромно споделя талантът и допълва, че няма търпение да се завърне в града под тепетата през септември с "Дон Жуан", където изпълнява главната роля. Новият секссимвол споделя, че въпреки, ролята, която играе на сцена, не е Дон Жуан в живота. Но му е адски интересно да се превъплъщава в различни образи, защото всяка роля остава частичка в него.
Е, и на Мишо са му се случвали гафове на сцената и забавни моменти. В едно представление имам реплика " Ще ми позволите ли да го погъделичкам с върха на камата си?" и трябва да извадя нож... обаче съм го забравил зад сцената и колегите щяха да се пръснат от смях, разказва един от конфузите на сцена младокът. И допълва, че забравянето на текст и импровизациите са част от работата.
Няма си специален ритуал преди да се появи пред публика. Имам нужда от моите 5 минути самота преди спектакъл… и това е. Събирам се, загрявам активно цялото си тяло и съм готов, разяснява новият Дон Жуан.
Михаил споделя, че много му липсва родния град и за негова жалост си идва рядко, защото има твърде натоварена програма. Освен репетициите, скоро му предстоят 3 фестивала по морето, преди 20 дни пък се е върнал от Виена,а миналият септември бил в Пекин. Но не се оплаква. Напротив. Търси всякакви предизвикателства.
За радост на фенките, Мишо споделя, че ще се опита да поостане в Пловдив поне 2-3 седмици. Няма как обаче да бъде засечен да виси по кафетата. А дали в момента сърцето му е заето? Сървански решава да запази в тайна…
Освен любовта към театъра, новият любимец на публиката, казва, че би се пробвал и в киното, но не е получавал достатъчно добри предложения. Снимал съм студентски проекти и ми е интересно, не крие актьорът.
Мишо е доста взискателен към себе си и казва, че има още много накъде да се развива. Но е много благодарен на хората, които са му помогнали до момента. На първо място, разбира се, семейството му, които не са го спрели да преследва мечтата си, а напротив- дали му пълната си подкрепата. Също и на Петко Петков, който го е накарал да вярва, че може да се справи и който му дава основата. И, разбира се, на професор Здравко Митков, при когото завършва незабравимите 4 години в Академията.
А ние с нетърпение очакваме да дойде септември, за да можем да се насладим на играта на Михаил Сървански в родния Пловдив.
 

1 comment

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

КОНТАКТИ: redactor@kapana.bg; reklama@kapana.bg


Всички мнения и твърдения, изразени в това или във всяко друго издание на Фондация „Отец Паисий 36“, са такива на техния автор и/или издател и не отразяват непременно възгледите на Фондация „Америка за България“ или на нейните директори, служители или представители.

We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…