Паулина Александрова

Нова рок банда се появи на пловдивската сцена. Момчетата от Panic Station ще ви изкефят максимално и ще ви изумят с огромния си талант, който не е често срещано явление за възрастта им. Групата се състои от шестнайсетгодишните Геогрги Земярски, Тодор Личев и Йоан Баков и баткото в групата, осемнайсетгодишният Иван Маринов. Те пеят  алтернативен  рок. Освен, че е бас китарист, Тодор е и авторът на всички текстове и по-голямата част от музиката. Йоан е вокалистът на групата и вече има известен опит с музикалните риалити формати.
Преди година и половина Йоан и Тодор започват да свирят заедно. Трябва им втора китара и към тях се присъединява Жоро. Иван пък е препоръчан на групата от своя учител , тъй като  се нуждаели от барабанист, който забива наистина яко. От тази неочаквано добра комбинация се получава страхотна банда и истинско приятелство.
Интересна е историята за избора на име на групата.Първият им концерт наближавал, а те още нямали име, отговарящо на същността им. Една вечер се прибирали от репетиция с градския транспорт и Йоан започнал да си тананика една от любимите им песни  Panic Station на Muse. Интересното е, че именно заради тази песен преди време се запознали Тодор и Йоан. Преди две години Йоан седял на двора в училището и си пуснал въпросното парче на тон колонки. Впечатлен от музикалния му избор, Тодор се присъединил към него и така започнало едно страхотно приятелство.
Panic Station не искат да подражават на някоя група, но приликата им с Linkin Park е очевидна.  Затова бандата черпи вдъхновение именно от американските хитмейкари, както и от групи като Fall Out Boy, Muse и Arctic Monkeys
Преди около две седмици са записали първото си авторско парче Revelations при Васил Вълчев . Вече имат четири готови авторски трака, които свирят на участия. 
Още на първия им концерт хората много ги харесват и всички започват да се кефят яко на музиката им. Изненадващо за тях било, че някои дори знаели текста и си пеели, защото преди това групата качила клип от репетиция в нета. Вече имат солиден опит като зад гърба си имат повече от 10 концерта, както и участие на рок фестивала Китариада в Перник.
Цяло лято групата ще работи върху нови парчета, вместо да се отдаде на почивка. Обещават, обаче, да направят една песен и на български, тъй като всички досега са на английски. Искаме да сме по-различни от комерсиалните ъндърграунд изпълнители, които се слушат масово в България, коментират момчетата от Panic Station. Надяваме се също и все по-малко хора да си пеят песни на Тони Стораро и други чалгари. Наблягаме на модерния рок. Всичко е много монотонно и ние искаме да избягаме от този начин на живот, точно това изразява парчето ни Revelation, допълва Тодор. Превежда се откровение и изразява гледната ни точка за живота и музиката. Дори да има препятствия, ние ще продължаваме да правим това, което ни харесва, завършва Тодор.

Групата си има и фен страница във фейсбук: https://www.facebook.com/pages/Panic-Station/365852526887631?ref=ts&fref=ts

4 comments

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

КОНТАКТИ: redactor@kapana.bg; reklama@kapana.bg


Всички мнения и твърдения, изразени в това или във всяко друго издание на Фондация „Отец Паисий 36“, са такива на техния автор и/или издател и не отразяват непременно възгледите на Фондация „Америка за България“ или на нейните директори, служители или представители.

We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…