Дефилето на младото вино стартира официално днес по обяд с Дионисиево шествие. Фиестата започва в 13ч. от фонтана пред общината с участието на ансамбъл Тракия. Водената от Дионис колона ще премине през цялата Главна, за да стигне до Лапидариума в Стария град, където от 14.00 часа ще се състои официалното откриване. Очаква се да присъства министърът на земеделието Десислава Танева. Вечерта събитията продължават на Римския стадион, където в 19ч. ще бъде представен спектакълът Огън и Вино от Театъра на огъня и сенките Fireter. Артистите ще разкажат история за приказен древен свят, в който дявола със своята магична флейта събужда отдавна заспали митични същества сред руините. Там те ни разказват истории за щастието, завистта, чистотата и опиянението от любовта и виното.


Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

КОНТАКТИ: redactor@kapana.bg; reklama@kapana.bg


Всички мнения и твърдения, изразени в това или във всяко друго издание на Фондация „Отец Паисий 36“, са такива на техния автор и/или издател и не отразяват непременно възгледите на Фондация „Америка за България“ или на нейните директори, служители или представители.

We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…