Тъй като в Пловдив е крайно невъзможно да замишире на море, Капана започна да ухае на нещо много приятно преди смрачаване. И не, не говоря за аромата на наденички, носещ се от скарата пред Котка и Мишка. Любимата бирария организира ароматно и опияняващо събитие – Бийр фест.

Кой не обича бира? Има ли някой, който да не се наслаждава на малките мехурчета, гъделичкащи небцето, докато отпивате от кехлибарената течност? А колко то вас знаят как точно се вари любимата на милиони напитка? Котка и Мишка решиха да покажат на всички как точно се случва това, като изнесоха процеса на пивоварните в умален вариант директно на улицата. От подбора на хмела, до газирането на течността – пред заведението се изнесе лекция, която насъбра опашка пред демонстрацията. Интересно е да докоснеш хмела, който в последствие ще се превърне в нещо любимо, утоляващо лятната, гореща жажда. 

Няма как да не спомена доволните хорски усмивки, след като са дегустирали току що произведеното пиво пред бирарията. А тези, които нямаха търпение да чакат на опашка, сформираха такава вътре в заведението, където на моменти трябваше да заобикалям хората като стени в лабиринт, лутайки се към изхода. Забавно е как върлите почитатели на биричката се редяха от опашка на опашка. Първо за белгийско пиво от Котка и Мишка, а след това търпеливо чакаха пред производителния процес на чешката умалена пивоварна върху павираната настила на Христо Дюкмеджиев.

Хората не спираха да прииждат все повече и повече, като не оставяха нито миг за отдих на никой от барманите. Малката пивоварна предизвика небивал интерес, който не стихна до малките часове на нощта.

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

КОНТАКТИ: redactor@kapana.bg; reklama@kapana.bg


Всички мнения и твърдения, изразени в това или във всяко друго издание на Фондация „Отец Паисий 36“, са такива на техния автор и/или издател и не отразяват непременно възгледите на Фондация „Америка за България“ или на нейните директори, служители или представители.

We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…