Детство мое, реално и вълшебно. Детство мое, обновено и  красиво. Точно така, детството ни се завърна с пълна сила благодарение на инициативата, която будни граждани поеха, а именно да възродят доброто, старо Балканче. То вече е обновено и подобрено – спирачките, заради които много от нас още носят белези по коленете си , са изцяло сменени. Амортисьорът му също е пригоден, за да няма притеснения за теглото на колоездача. Има нови модели – специални байкове за планинско каране с 23 инчови гуми, но основата на производството  си остава все същата. Веднъж вземеш ли си Балканче, то може да те изкара цял живот. Може да се кара от хора между 130 см и 190 см, сподели Петър Петров, който е част от екипа на възродителите! 

Това е нашето детство, както и това на хората над 20-годишна възраст, сподели той и допълни, че детство без колело е половин детство. Влагат не малко пари в реконструкцията на колелетата, за да може те да останат, както ги познаваме – народни. 

До края на КапанаФест колелетата могат да бъдат намерени на ул. Христо Дюкмеджиев, а след това в салона на бул Христо Ботев срещу стоматологичния факултет.

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

КОНТАКТИ: redactor@kapana.bg; reklama@kapana.bg


Всички мнения и твърдения, изразени в това или във всяко друго издание на Фондация „Отец Паисий 36“, са такива на техния автор и/или издател и не отразяват непременно възгледите на Фондация „Америка за България“ или на нейните директори, служители или представители.

We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…