Общината протяга ръка на колектив „Космос”, инвестира от 1 до 3 милиона в ремонта на емблематичната сграда

Стартират процедурите по реконструкциите на две от ключовите пространства за проекта Европейска столица на културата- галерията на Дружеството на пловдивските художници на Гладстон и кино Космос. Предстои конструктивно обследване на сградата на ДПХ, като в рамките на месец ще е ясно какво е състоянието й. До 2019 г. галерията трябва да е едно напълно обновено място за култура. Едва след като се направи конструктивното обследване ще е ясно какво може да се направи със съществуващата постройка и колко би струвало това.  

Приблизително ясни са финансовите параметри за кино Космос. Там цялостната реконструкция ще струва около 5 милиона лева, като общината е готова да инвестира от 1 до 3 милиона. Другите средства могат да бъдат осигурени чрез евро фондове или частни партньорства. Днес се разбра, че администрацията протяга ръка на колектив „Космос”, който наскоро излезе с идеен и бизнес план  за оживяването на киното. Имахме една среща с младите хора от екипа, предстои ни втора. Искаме киното да е функционираща сграда за култура с конкретен бизнес план, за да е устойчив този проект и Космос да се самоиздържа, подчерта кметът Иван Тотев.

1 comment

  • Comment Link spooday spooday Фев 09, 2024

    Wow cuz this is great job! Congrats and keep it up. è possibile ottenere il urimper senza ricetta

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

КОНТАКТИ: [email protected]; [email protected]


Всички мнения и твърдения, изразени в това или във всяко друго издание на Фондация „Отец Паисий 36“, са такива на техния автор и/или издател и не отразяват непременно възгледите на Фондация „Америка за България“ или на нейните директори, служители или представители.

We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…