Над 120 събития на 75 локации в тридневния фестивал

Тази седмица Пловдив ще бъде различен. Фестивалът НОЩ 2017 ще промени реалността под тепетата. Буквално. Усещането за града ще е напълно различно в рамките на три дни. От петък до неделя изненадите ще ни дебнат буквално от всеки ъгъл. Особено през изумителните очила за паралелна реалност от сайт-спецефик проекта на артистите Аделин Швайцер, Фред Сеше и Наоюки Танака, които ще ни покажат различните места в градско пространство по неподозиран начин благодарение на своя технологична разработка. Технологиите започнаха да променят перспективите ни към реалността. Идеята ни е да предоставим лечебен процес за тази традиционна употреба на мобилни телефони, към тази протеза за общуване, превърнала се в изкуствен метод за възприятие. И този лечебен процес е по стари шамански методи. Предлагаме ви противоотрова, ваксина, обясни творческият екип, работил над проекта със сложното име AR2.0_Alphaloop на днешната пресконференция за НОЩТА, провела се на австрийския павилион Флука, който е една от общо 75-те локации от програмата на 3-дневния фестивал.

Тази седмица стартира най-дългата НОЩ. Три дни с толкова плътна културна програма, че на практика е невъзможно да бъде обхваната от посетителите на 100 процента. Затова и организаторите от Фондация „Отворени изкуства” препоръчват: Всеки да направи сам своята Нощ. Над 120 събития в рамките на фестивалните дни, навсякъде в града, а и извън него- Музеят на авиацията, който ще ни разкрие тайните на космическата храна. Дори при особени усилия от страна на медиите, няма как да бъде представена и малка част от всичките прояви, които си заслужават нашето и вашето внимание. Затова изберете какво да посетите тук: НОЩ 2017.

Едно от задължителните за посещения места със сигурност е бившият Детмаг Снежанка, който след 25 години ще приеме първите си посетители. Там ще се състои голямата изложба „Тук навсякъде”, която е посветена на 10-ата годишнина на Фондация „Отворени изкуства”. Имаме възможност да сложим началото на една нова културна точка в Пловдив, каза двигателят на фондацията и съответно на фестивала НОЩ Веселина Сариева. Тя благодари за устойчивото партньорство на Фондация „Америка за България”, която вече десетилетие стои плътно зад най- популярния и посещаван пловдивски фестивал.

Сигурно е едно- три дни Пловдив няма да спи и ще пулсира в ритъма на културата във всичките й измерения. Направете своята НОЩ.


Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

КОНТАКТИ: [email protected]; [email protected]


Всички мнения и твърдения, изразени в това или във всяко друго издание на Фондация „Отец Паисий 36“, са такива на техния автор и/или издател и не отразяват непременно възгледите на Фондация „Америка за България“ или на нейните директори, служители или представители.

We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…