Шефката на Комисията по бюджет наля първата кана (ГАЛЕРИЯ)

36 изби очакват посетители в Стария град

Бог Дионис поведе любителите на еликсира под тепетата на шествие от площада пред Общината към подножието на Стария град, за да дадат началото на деветото издание на "Дефилето на младото вино" в Пловдив. Танцьорите от Ансамбъл „Тракия“ придаваха колорит и настроение на празника. Шестивето се спря с песни и хора на емблематичните стълби на Каменица и Римския стадион, а екзалтирани туристи от Турция,Гърция,Русия, Канада и Япония снимаха безспир и предаваха на живо в социалните мрежи.

По традиция шефката на Парламентарната комисия по бюджет и финанси Менда Стоянова „кръцна канелката“ на първата бъчва с младо вино. Тази година тя и Дионис разляха в чашите на чакащите червено вино от винарска изба „ Santa Маria“.   

Деветото издание на Дефилето отново поставя рекорди с 36 изби-участници. Във различни възрожденски къщи в Старинен Пловдив те представят над 250 вина - бяло, червено и розе от последна реколта. Дегустациите продължават в събота и неделя, включително.

За откриването в Пловдив пристигна министърът на туризма Николина Ангелкова, която определи Дефилето като „пример как родния туризъм може да бъде активен 4 сезона“. Ангелкова вдигна наздравица на трибуната с областният управител Здравко Димитров, председателя на Общинския съвет Савина Петкова, Менда Стоянова. Председателят на съвета по туризъм Любозар Фратев пожела на гостите от България, Русия, Сърбия, Турция и Гърция весел празник.

„С огромно удоволствие, бихме искали да ви поканим на тазгодишния фестивал "Дефиле на младото вино" 2017! С още повече участници, локации и забавления, можете да бъдете сигурни, че ще прекарате последния уикенд на ноември по най-хубавия начин, а Старият град, обагрен в есенни краски, е пленителен! Очакваме ви, за да отпразнуваме заедно този любим винен празник, превърнал се в традиция!

Най-добрите еликсири ще бъдат отличени със златен, сребърен, бронзов и платинен Дионис. Те ще се оценяват, както от жури, така и от посетители. Наградите ще се връчат по време на “Вечер на майсторите на виното” в събота.

Организатори на “Дефиле на младото вино” са Съветът по туризъм, Община Пловдив, Университетът по хранителни технологии - Пловдив, с подкрепата на редица фирми и организации. Очакват са над 18 000 посетители, а туристическите агенции у нас  и в чужбина предлагат тематични екскурзии за целта.

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

КОНТАКТИ: [email protected]; [email protected]


Всички мнения и твърдения, изразени в това или във всяко друго издание на Фондация „Отец Паисий 36“, са такива на техния автор и/или издател и не отразяват непременно възгледите на Фондация „Америка за България“ или на нейните директори, служители или представители.

We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…