13-метровото изкуствено коледно дръвче пред кметството ще грейне празнично този петък. Светлините ще бъдат запалени точно в 18ч. от кмета Иван Тотев. За първи път елхата е поставена в центъра на покрития фонтан. Масивният подиум  ще бъде използван за концертни изяви по време на предстоящите Коледни и Новогодишни празници.

Преди запалването на коледната украса на 1 декември, гостите на събитието ще чуят три изпълнения на децата от хор „Детска китка“ с диригент Яна Делирадева, които наскоро честваха своя 70-годишен юбилей и 50 години творческа дейност на главния диригент и създател проф. Златина Делирадева. Те ще изпълнят: „Рождество“ по музика на Андрей Дреников и текст на Димитър Спасов, песента „Тиха нощ, свята нощ“ по музика Франц Грубер и обичаната от малки и големи„Jingle Bells“. С два тематични танца ще се включат и най-малките танцьори от Фолклорен ансамбъл „Дилянка“ с художествен ръководител Мария Кьосева, които също празнуваха 25 години от създаването си и 50 години творческа дейност на Мария Кьосева през 2017-та. След „Джиновски камерен танц“ и „Коледно веселие“, децата ще поканят всички желаещи да се включат в общото хоро. Вечерта, както подобава ще завърши с празнични илюминации.   

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

КОНТАКТИ: [email protected]; [email protected]


Всички мнения и твърдения, изразени в това или във всяко друго издание на Фондация „Отец Паисий 36“, са такива на техния автор и/или издател и не отразяват непременно възгледите на Фондация „Америка за България“ или на нейните директори, служители или представители.

We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…