Биляна Янкова

Емблематичният фонтан на Деметра в Цар-Симеоновата градина беше демонтиран за реставрация. Това е добра новина, ако пропуснем да добавим, че при демонтажа чашата на скулптурата се разцепи на три. Не толкова заради самата операция, колкото заради състоянието, до което бе докаран този близо 123- годишен паметник на културата на италианския скулптор Арнолдо Дзюки. Честно казано, на мен ми се струва, че подходът по демонтирането не бе професионален, а Деметра бе третирана по първобитен начин. Може и да бъркам, но май не… Начинът, по който частите й бяха нахвърляни в каросерията на камиона, ме обезпокои до крещене. Имах неприятното усещане, че гледам как култура отива за смет. 

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

КОНТАКТИ: redactor@kapana.bg; reklama@kapana.bg


Всички мнения и твърдения, изразени в това или във всяко друго издание на Фондация „Отец Паисий 36“, са такива на техния автор и/или издател и не отразяват непременно възгледите на Фондация „Америка за България“ или на нейните директори, служители или представители.

We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…