Заблестя фасадата на сградата на театъра

Бившият хотел Берлин на Главната ще бъде реставриран от архивна снимка от 1934г. Ремонтните дейности започнаха днес с монтиране на скеле на задната част на емблематичната сграда. Всеки архитектурен елемент ще бъде възстановен, цветовете ще бъдат освежени, страхотните тераси над кафене Ален Мак ще заживеят отново. Сградата е общинска собственост, като след ремонта се очаква засилен интерес към помещенията в нея. Рекламни съоръжения и климатици на лицето на паметника на културата няма да има. Това е новата линия на общината за цялостната визия на Главната, която е скрита зад програмата Чистота на възприятието. Външните тела на климатици по емблематичните сгради из центъра ще бъдат разчистени, стартира и административна битка с висящите отвсякъде кабели.
Примерът, който ще се следва, е прясно реставрираната фасада на сградата, съсобственост на Община Пловдив и Драматичния театър. Години наред тя бе скрита зад строително скеле, а от няколко дни блести ярко в новата си визия. На нея виси само един климатик, който скоро ще бъде премахнат.

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

КОНТАКТИ: redactor@kapana.bg; reklama@kapana.bg


Всички мнения и твърдения, изразени в това или във всяко друго издание на Фондация „Отец Паисий 36“, са такива на техния автор и/или издател и не отразяват непременно възгледите на Фондация „Америка за България“ или на нейните директори, служители или представители.

We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…