Обществената дискусия е от 13ч. в Дома на културата


Изключително важен за бъдещето на Пловдив в областта на културните политики е утрешният ден. Преди броени минути общината обяви час и място на общественото обсъждане на дългосрочната Стратегия за развитие на културата в града. То ще се състои утре, от 13 ч., в конферентната зала на Градски дом на културата Борис Христов. Хипер важният документ обхваща период от 10 години и чертае кръгозорът на Пловдив до 2024г. Ако имате отношение, пряко или косвено ви касаят културните политики и процеси- бъдете там, призоваваме от Под тепето и КАПАНА.БГ.

Обсъждането ще започне с встъпителни думи на заместник-кмета по култура Стефан Стоянов и презентация на проф. д-р Оливър Шейт от консултантската компания KULTUREXPERTEN. В събитието ще вземат участие представители на културния сектор от  Пловдив, общинската администрация, екипът на доц. Красимира Кръстанова от ПУ „Паисий Хилендарски”, средните и висши училища по изкуствата, музеи, читалища, неправителствени организации и др. Все още самият документ е труден за намиране.

Обсъждането се организира съвместно с фондация „Пловдив 2019” и е в подкрепа на кандидатурата на града за Европейска столица на културата през 2019 г.

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

КОНТАКТИ: redactor@kapana.bg; reklama@kapana.bg


Всички мнения и твърдения, изразени в това или във всяко друго издание на Фондация „Отец Паисий 36“, са такива на техния автор и/или издател и не отразяват непременно възгледите на Фондация „Америка за България“ или на нейните директори, служители или представители.

We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…