Отпускат 170 хиляди общински лева за 3D очила и освежаване на фасадата

Финансирането на Природонаучния музей с публични средства продължава. След като комплексът бе реставриран, модернизиран и оборудван с 3D планетариум срещу над 2 милиона лева, са предвидени нови инвестиции в базата с общински средства. Още на следващото заседание на местния парламент ще бъде внесено предложение от администрацията за нови 170 хиляди лева за музея. 120 от тях  ще бъдат похарчени за закупуване на 3D очила и ъпгрейд на планетариума, а 50 000 лв. ще отидат за освежаване на фасадата. Поредната общински финансова инжекция е в ход заради резултатите на Природонаучния от началото на годината. Приходът на музея е 74 хиляди лева от 1 януари до 30 април. Очаква се той да расте, мотивират се от общината. И допълват, че прожекции в планетариума вече се запазват за дни напред, а до 2 месеца ще бъде открита цялата експозиция, заедно със залата с живите пеперуди, което ще привлече допълнителна публика.

 

Припомняме, че в бъдеще се очаква инвестиране на нови публични средства в Природонаучния, тъй като амбицията на ръководството му е да вземе зала Лотус, за да я направи изложбена площ с динозаври, както и да реализира малка ботаническа градина в зоната на Дановия парк.

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

КОНТАКТИ: redactor@kapana.bg; reklama@kapana.bg


Всички мнения и твърдения, изразени в това или във всяко друго издание на Фондация „Отец Паисий 36“, са такива на техния автор и/или издател и не отразяват непременно възгледите на Фондация „Америка за България“ или на нейните директори, служители или представители.

We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…