Затварят и премахват улицата пред Католическата катедрала

„Капитан Райчо” ще обере трафика по отсечката

Работата по археологическите разкопки на Северния кораб на Епископската Базилика започват до месец. Очаква се в края на май пътният ръкав пред Католическата катедрала, който свързва „Мария Луиза” с „Цар Борис III Обединител”, да бъде затворен за движение и да започне премахването му. Припомняме, че със завършването на проекта за Голямата Базилика и цялостното й разкриване, пред „Св. Лудвиг” ще има красив площад.

Автомобилният поток по отсечката ще бъде пренасочен към улица „Капитан Райчо”, където спирането вече ще е забранено. Общината ще даде толеранс от две седмици на хората, които имат навика да спират колите си там, да привикнат с новите правила и бъдещия далеч по-интензивен живот на улицата. Със започването на работата по проекта е предвидено и отваряне за автомобили на затапената в момента откъм „Мария Луиза” улица „Средна гора”, която ще отвежда трафика към понеделник пазара, като така ще се осъществява допълнителна връзка с „Цар Борис III”.

С премахването на пътното платно пред Католическата катедрала се очаква да се разкрият големите тайна на Северния кораб на Голямата Базилика, които до този момент са напълно неизвестни, тъй като зоната не е проучвана. Експертите от Археологическия музей не изключват възможността под пластовете с мозайките да излязат още по-стари градежи.

 

2 comments

 • Comment Link Анелия Александрова Анелия Александрова Май 05, 2016

  С цялото ми уважение към амбициите на Kaпана да се представя като място за култура, дълбоко ме учудва и разочарова отношението на редакторите на kapana.bg към труда и авторството. Не очаквам особена съпричастност към личното ми възмущение, че капана.бг си позволява да присвои без разрешение или заплащане моя авторскa снимка и труда на VIArt.bg и за свои цели в писанието си До края на май стартира разкриването на Северния кораб на Епископската Базилика.
  Но ако някой посети някое от ателиетата на Капана и си вземе продукт по избор без да заплати, това ще се отчете разбира се като кражба и ще предизвика възмущение. Не искате да превърнете Капана в капан на пирати, или?
  Анелия Алексанрова / автор на снимката

 • Comment Link Anelia Alexandrova Anelia Alexandrova Май 04, 2016

  Позволили сте си да използвате авторска снимка със запазени права без да поискате разрешение и без да цитирате автора.
  Mоля да премахнете снимката от вашия сайт

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

КОНТАКТИ: redactor@kapana.bg; reklama@kapana.bg


Всички мнения и твърдения, изразени в това или във всяко друго издание на Фондация „Отец Паисий 36“, са такива на техния автор и/или издател и не отразяват непременно възгледите на Фондация „Америка за България“ или на нейните директори, служители или представители.

We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…